KL: Staten lister besparelser ind ad bagdøren

OMPRIORITERING: En lille del af det statslige omprioriteringsbidrag findes ved at reducere en kommunalt målrettet pulje. Det er en helt uacceptabel manøvre, lyder det fra KL’s formand.

KL's formand Martin Damm (V) er stærkt utilfreds over, at regeringen snupper penge fra kommunerne for at dække statens eget omprioriteringsbidrag.
KL's formand Martin Damm (V) er stærkt utilfreds over, at regeringen snupper penge fra kommunerne for at dække statens eget omprioriteringsbidrag.Foto: KL
Kim Rosenkilde

Det lyder måske ikke som mange penge, men rent principielt er den slags bagdørsbesparelser simpelthen ikke i orden.

Martin Damm (V)
Formand for KL

Først beslutter regeringen, at der hvert år skal køres en statslig grønthøster over de kommunale budgetter. Og nu viser det sig, at også en del af det statslige omprioriteringsbidrag findes ved at reducere en pulje målrettet kompetenceudvikling for lærere og pædagoger i folkeskolen.

Beløbet er lille, men manøvren er principielt provokerende for det kommunale Danmark. KL’s formand Martin Damm (V) vil i hvert fald ikke lade det passere ubemærket forbi.

”Det statslige omprioriteringsbidrag skulle jo reelt føre til statslige effektiviseringer, men vi ser nu, at 'problemet' bare skubbes over på de i forvejen økonomisk pressede kommuner. Spørgsmålet er, om vi kommer til at se den manøvre på andre områder også,” Siger Martin Damm.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00