Komdir: Innovationscenter skal være praksisnært

INNOVATION: Det kommende 'Center for Offentlig Innovation' skal producere direkte anvendelig viden og ikke fortabe sig i abstraktioner, lyder det fra Komdir. Uafhængighed er også afgørende.
Der er brug for viden om, hvilke innovative tiltag der virker og hvorfor, siger kommunaldirektørernes førstemand, Niels Højberg.
Der er brug for viden om, hvilke innovative tiltag der virker og hvorfor, siger kommunaldirektørernes førstemand, Niels Højberg.Foto: Aarhus Kommune
Kim Rosenkilde

Det skal jo ikke blive en effektiviseringspisk eller være sådan en interessevaretagelseslogik, som kommer til at herske på stedet.

Niels Højberg
Formand for Komdir

KL, Danske Regioner og Økonomi- og Indenrigsministeriet arbejder netop nu med at slå de sidste streger på skitsen, der skal konkretisere et kommende center for offentlig innovation.

Mens parterne er tavse om, hvad de hver især lægger vægt på, så håber kommunaldirektørernes forening, Komdir, på, at man når frem til et resultat med den rette balance mellem videnskabelig faglighed og praktisk anvendelighed.

"Der skal være plads til faglig fordybelse, uden at det mister relationen til praksis. Og så en form for uafhængighed også meget vigtigt," siger Niels Højberg, stadsdiretør i Aarhus og formand for Komdir.

Dokumentation
Center for Offentlig Innovation

Centeret blev besluttet i forbindelse med den såkaldte mini-trepartsaftale mellem regeringen, KL, Danske Regioner og de faglige organisationer FTF, OAO og AC.

Der er afsat 30 millioner kroner fra 2014-2016. Finansieringen sikres af Danske Regioner (6 millioner), KL (12 millioner) og Økonomi- og Indenrigsministeriet (12 millioner).

Kilde: Økonomi- og Indenrigsministeriet samt Aftale om kommunernes økonomi for 2014.


Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00