Kommunaldirektør nægter at bidrage til KL-undersøgelse

VALLENSBÆK: Han anklager sin egen borgmester for magtmisbrug, men kommunaldirektør Bjarke Steen Johansen nægter at deltage i kommunens undersøgelse af sagen. DJØF har frarådet ham at deltage. "Vi ønsker en uvildig undersøgelse," lyder det fra DJØF.
Kommunaldirektør Bjarke Steen Johansen (til højre i billedet) vil ikke deltage i KL's undersagelse af hans anklager om magtmisbrug og nepotisme mod Vallensbæks borgmester, Henrik Rasmussen (til venstre i billedet).
Kommunaldirektør Bjarke Steen Johansen (til højre i billedet) vil ikke deltage i KL's undersagelse af hans anklager om magtmisbrug og nepotisme mod Vallensbæks borgmester, Henrik Rasmussen (til venstre i billedet).Foto: vallensbaek.dk
Kasper Frandsen

Vi har ikke forbudt ham noget. I stedet har vi frarådet ham at deltage i undersøgelsen, fordi vi gerne vil have en uvildig undersøgelse. Vi synes ikke, det er det rigtige forum for ham at medvirke i.

Henning Thiesen
Formand for Offentlige chefer i DJØF

Anklager mod Vallensbæk Kommunes borgmester, Henrik Rasmussen (K), om magtmisbrug og nepotisme er blevet undersøgt af kommunen selv med bistand fra tre jurister i Kommunernes Landsforening.

Men kommunens kommunaldirektør, Bjarke Steen Johansen, har ikke ønsket selv at deltage i undersøgelsen af de ulovlige forhold, som han anklager sin egen borgmester for, erfarer Altinget.dk.

KL har i to omgange forsøgt at henvende sig til den nu sygemeldte kommunaldirektør, men DJØF, der er hans fagforening, har anbefalet ham ikke at medvirke i undersøgelsen.

"Vi har ikke forbudt ham noget. I stedet har vi frarådet ham at deltage i undersøgelsen, fordi vi gerne vil have en uvildig undersøgelse. Vi synes ikke, det er det rigtige forum for ham at medvirke i," siger Henning Thiesen, formand for offentlige chefer i DJØF.

Men gør I det ikke endnu sværere for KL at få en retvisende undersøgelse, når ham, der retter anklagerne, ikke vil deltage i undersøgelsen?

"Jo, men vi kan ikke på ene side sige, at vi gerne vil have en uvildig undersøgelse, som er neutral og tager hensyn til hans retssikkerhedsgarantier, og så råde ham til at deltage i den undersøgelse, vi ikke synes godt om. Vi havde hellere set en neutral undersøgelse. Det er også derfor, at vi er gået til tilsynsrådet," siger han og fortsætter:

"Det kan sagtens være, at kommunens undersøgelse med bistand fra KL bringer ting for dagen og afklarer nogle af de her ting. Det kan vi ikke vide, men vi havde hellere set en uvildig undersøgelse."

Tilsynsrådet har bedt kommunen om en redegørelse om sagen. Tirsdag har også Ombudsmanden meddelt, at han ser på sagen.

Onsdag morgen kl. 7 får kommunalbestyrelsen udleveret KL's undersøgelse, som den skal diskutere samme aften kl. 18. 

Det har ikke været muligt for Altinget.dk at få kontakt til Bjarke Steen Johansen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Rasmussen

Borgmester (K), Vallensbæk Kommune, formand, Erhvervshus Hovedstaden
bygningskonstruktør, master i projektledelse og procesforbedring

0:000:00