Kommunalredaktør: Det skal du huske fra 2017

ÅRET DER GIK: Redaktør for Altinget: kommunal giver her sit bud på årets vigtigste politiske begivenheder på kommunalområdet. 

Sophie Løhde indledte som ny innovationsminister arbejdet med en såkaldt sammenhængsreform.
Sophie Løhde indledte som ny innovationsminister arbejdet med en såkaldt sammenhængsreform.Foto: Jeppe Carlsen
Kim Rosenkilde

Selv om kommunalvalget først blev gennemført 21. november, så har det på mange måder været den overordnede kommunalpolitiske referenceramme gennem det meste af 2017.

For første gang siden i hvert fald 2012 landede KL og regeringen i juni en økonomiaftale, der gav flere penge til den lokale velfærd. Samtidig blev der afsat midler til at understøtte kommunale skattelettelser.

I foråret indledte regeringen med Sophie Løhde som ny innovationsminister arbejdet med en såkaldt sammenhængsreform. Med fokus på afbureaukratisering, digitalisering og ledelse har hun siden rejst landet rundt for at sætte fokus på regeringens ambition om at få den offentlige sektor til at ”køre længere på literen”.

Snak har der været meget af, men de konkrete udspil er skudt til 2018 – god tid efter kommunalvalget. På samme måde har regeringen også indledt et arbejde for at gøre op med offentligt “opgavetyveri”. Det endelige lovforslag, som skal konkretisere de overordnede ambitioner, lader dog vente på sig.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kim Rosenkilde

Redaktør, Altinget Kommunal
ba.scient.pol. (Aarhus Uni. 2005), bachelor i journalistik (SDU 2009)

0:000:00