Debat

Kommunen er borgernes forsamlingshus

DEBAT: Vi skal opfatte kommunen som et forsamlingshus, hvor vi kan mødes på tværs af job og uddannelse. Forståelsen for dine medborgere skal genfindes, skriver socialdemokraten Rune Dybvad i denne uges debat.
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Rune Dybvad (S)
Medlem af Københavns Borgerrepræsentation 

Kampe om politiske ideer og visioner forsvinder ofte i kommunalpolitik. Drukner i hverdagens pragmatisme og problemløsning.

Men vores politiske interesser og idéer er forskellige. Der er forskel på, hvordan vi fra politisk hold vil indrette samfundet og kommunerne. Det er politikernes rolle at klarlægge de politiske forskelle.

Jeg mener, at de borgerlige partier grundlæggende ser kommunen som en enhed, der er i konkurrence med andre kommuner om vækst, arbejdspladser og tiltrækning af velhavende skatteydere.

Jeg ser kommunen i et andet perspektiv - som et forsamlingshus. Vi har et fællesskab med fælles løsninger, vi kan gøre brug af samtidig med, at vi alle har forpligtelser.

Rune Dybvad (S)
Medlem af Københavns Borgerrepræsentation

Jeg ser kommunen i et andet perspektiv - som et forsamlingshus. Vi har et fællesskab med fælles løsninger, vi kan gøre brug af samtidig med, at vi alle har forpligtelser.

I forsamlingshuset mødes du på tværs af job og uddannelse. Du får en forståelse for andres hverdag, hvad de kæmper med af problemer og har af interesser. Det er sammenhængskraften, der skabes her.

Sammenhængskraften er afgørende for at vi kan fungere som samfund. At den ufaglærte arbejder har forståelse for, at der bruges penge på lange uddannelser, og den veluddannede har forståelse for, hvor nedslidende skiftende arbejdstider er. Det skaber tillid, tryghed og fællesskab.

Derfor vil vi bryde den negative sociale arv, så alle føler sig som en del af fællesskabet.

Vi arbejder for at hjælpe de udsatte københavnere - bl.a. ved at sætte tidligt ind via f.eks. sundhedsplejersker og socialpædagoger, hvor der er risiko for, at et barn kommer skævt fra start. Det skal skabe en god start for det enkelte barn, så alle får mulighed for uddannelse og job i stedet for måske blot en kriminel løbebane.

En anden kamp er for sundhed. Vi accepterer ikke den nuværende alt for korte levetid for københavnerne.

Næste skridt for København er derfor, at vi får ren luft. Renere luft kommer kun med god infrastruktur og fælles løsninger. Det socialdemokratiske bystyre har allerede taget de første skridt med metro og cykelstier.

Det næste bliver at få privatbilisme under jorden med en havnetunnel.

Borgerne skal også i fællesskab kunne tage initiativer, der kan realiseres. Hvis der er nok borgere, der går sammen, vil arbejde for en sag og bidrage til byen, kan de skabe resultater, når byen stilles til rådighed og med et mindre tilskud.

Det er vores festival Distortion et glimrende eksempel på. Distortion, skabt af en gruppe ildsjæle, der ønsker at skabe en god fest i byens gader, ude blandt københavnerne, så alle kan være med. Succesen taler for sig selv med flere hundrede tusinde deltagere.

Den socialdemokratiske kommune er forsamlingshuset, hvor borgerne mødes på tværs og skaber fællesskaber. Som politikere skal vi konstant fremsætte vores holdninger og have modet til at kæmpe for dem.

Det er vores politiske berettigelse over for borgerne i forsamlingshuset.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00