Kommuner får skattesmæk på 300 millioner

BUDGET: Ti kommuner hæver skatten, mens fem kommuner sænker den. Samlet set ender kommunernes budget 2020 med at udløse en statslig straf for at forhøje skatteudskrivningen.

Rudersdals borgmester, Jens Ive (V), har sammen med et flertal rullet en tidligere skattelettelse tilbage og hæver samlet indtægter med over 50 millioner kroner fra 2020.
Rudersdals borgmester, Jens Ive (V), har sammen med et flertal rullet en tidligere skattelettelse tilbage og hæver samlet indtægter med over 50 millioner kroner fra 2020.Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Årets kommunale budgetlægning er på plads. Og med undtagelse af skatteområdet holder kommunerne økonomien inden for de samlede rammer, der er aftalt med regeringen.

I alt har ti kommuner hævet skat, grundskyld og dækningsafgift med knap 305 millioner kroner. Fem kommuner sænker skatten, men dog ikke med mere end, at der samlet sker en skattestigning på 293 millioner kroner i 2020.

Derfor vil der ske en "modregulering af bloktilskuddet. Den vil svare til skatteforhøjelsen," skriver Social- og Indenrigsministeriet i en kortfattet nyhed.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00