Kommuner må bygge for to mia. kr. mere

JOBSKABELSE: Efter lang tids pres fra bagland og borgmestre har regeringen givet kommunerne lov til at bygge for to mia. kr. mere i 2013. Pengene skal komme fra de besparelser, som kommunerne allerede har lavet.
Foto: Colourbox.dk
Jørgen Skadhede
I månedsvis har en lang række borgmestre og store dele af det socialdemokratiske bagland opfordret regeringen til at hæve kommunernes anlægsloft, så der kan blive skabt flere job i byggebranchen.

Og det sker så nu. Onsdag gav regeringen Kommunernes Landsforening lov til at bygge for to mia. kr. ekstra, så de samlede anlægsudgifter i kommunerne når op på 18 mia. kr. i 2013.

"Det glæder mig, at kommunerne på denne måde kan styrke de fysiske rammer i kommunerne, og at vi samtidig øger de offentlige investeringer til gavn for væksten og beskæftigelsen," siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R).

Kommunerne får dog ikke samlet lov til at bruge flere penge, sådan som flere borgmestre, Enhedslisten og fagbevægelsen har ønsket. Der bliver alene tale om, at kommunerne kan flytte to milliarder kroner fra den almindelige drift og service i kommunerne over til nye anlægsarbejder.

0:000:00