Koncerndirektør i Region Syddanmark forlader jobbet

NAVNE: Region Syddanmarks koncerndirektør Jens Winther Jensen skifter efter kort tid til en stilling 1. februar 2017 som direktør for Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram (RKKP).

47-årige Jens Winther Jensen er et velkendt ansigt i den danske sundhedssektor, og skal for fremtiden fortsat være med til at kvalitetsudvikle sundhedssektoren som direktør for Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram (RKKP). Han forlader dermed stillingen som koncerndirektør i Region Syddanmark.  

"Det er naturligvis beklageligt, at Jens Winther Jensen forlader Region Syddanmark. Men sådan er spillereglerne jo. Der vil altid være rift om kompetente og innovative folk som Jens. Derfor vil jeg også gerne kvittere for det gode samarbejde, som jeg og den øvrige direktion har haft med Jens. Han er kommet til Syddanmark med stort engagement og idérigdom," siger regionsdirektør Jane Kraglund i en pressemeddelelse fra Region Syddanmark.

Jens Winther Jensen tiltrådte stillingen i Region Syddanmark efter sin tid som sundhedsfaglig direktør i Region Nordjylland. I Region Syddanmark har han arbejdet for regionens udvikling inden for bl.a. kvalitet, forskning, innovation, patientsikkerhed og specialeplanlægning. 

"Region Syddanmark er en fantastisk organisation med en masse dedikerede medarbejdere. På trods heraf er dette en mulighed, jeg ikke kunne lade gå fra mig. Jeg skal stå i spidsen for arbejdet med at udvikle de landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser såvel klinisk, ledelsesmæssigt som forskningsmæssigt. RKKP skal spille en væsentlig rolle i sundhedsvæsenets nye kvalitetsprogram hen imod en datadrevet og lærende tilgang til kvalitetsudvikling," siger koncerndirektør Jens Winther Jensen om hans tid i Region Syddanmark.

Jens Winther Jensen var formand for Lægeforeningen fra 2005 til 2010.

Regionsrådsformand i Region Syddanmark Stephanie Lose (V) siger, at hun har forståelse for Jens Winther Jensens valg, men samtidig ærgrer sig over hans afgang.

"Det er altid ærgerligt, når dygtige folk forlader regionen. Jens Winther Jensen har lige fra sin start i Region Syddanmark bidraget positivt, udfordret os og tilført vigtige indspark til udviklingen af regionen og det syddanske sundhedsvæsen. Jeg er ked af, at jeg og resten af regionsrådet ikke får mulighed for at fortsætte samarbejdet med Jens," siger Stephanie Lose.

Forrige artikel Reformen der forandrede Danmark Reformen der forandrede Danmark Næste artikel Byrådsmedlem bliver særlig rådgiver for Simon Emil Byrådsmedlem bliver særlig rådgiver for Simon Emil