Kritiske borgmestre: Træk skattestigninger tilbage

RUNDSPØRGE: Et stort antal borgmestre mener, at kommunale skattestigninger skulle være droppet for at undgå statslig sanktion. Og at KL burde have lagt pres på at få velpolstrede kommuner til at sænke skatten.

Det ser ikke ud til at lykkes KL at sikre, at kommunerne holder den samlede skatteudskrivning i ro.
Det ser ikke ud til at lykkes KL at sikre, at kommunerne holder den samlede skatteudskrivning i ro.Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Nu er det så godt som for sent.

Om få dage skal alle lokale budgetter for 2020 være andenbehandlet og beseglet. Og forventningen er, at det medfører en samlet stigning i den kommunale skatteudskrivning.

Det vil udløse det tredje statslige skattesmæk til kommunerne i træk. Og det er ikke noget, der vækker bred begejstring blandt landets borgmestre, at skattestigning i et fåtal af kommunerne fører til en straf for alle kommuner.

Dokumentation

Om rundspørgen

Rundspørgen til landets borgmestre er gennemført i uge 44. Blandt besvarelsen er 23 borgmestre fra Venstre, ti fra Socialdemokratiet, en fra Konservative mens de resterende tilhører andet partie/lokalliste.

Ti borgmestre er fra Region Hovedstaden, otte fra Region Midtjylland, to fra Region Nord, 11 fra Region Syddanmark og syv fra Region Sjælland.

Rundspørge er derfor ikke nødvendiogivis repræsentativ i forhold til parti, geografi eller kommunestørrelse.


Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00