L 198 (Økonomi- og Indenrigsministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner. (Justering af tilskudsordning til nedsættelse af færgetakster for personbefordring til og fra visse øer, etablering af en særlig godsordning for Mandø og adgang til at yde støtte ved et eventuelt driftsunderskud ved en afløserfærge).

Regeringen (Venstre, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti indgik i november 2018 en aftale om justering af tilskudsordningerne til nedsættelse af færgetakster for personbefordring og godstransport på ikkestatslige færgeruter til og fra visse øer. Lovforslaget udmønter de initiativer i aftalen, som kræver ny lovgivning.

Lovforslaget kompenserer de kommuner, som ellers ville få et mindre tilskud på passagerområdet som følge af en ny fordelingsnøgle, der tager højde for forskydninger i omsætnings- og trafiktal. Kommuner med små øer får større fleksibilitet til selv at beslutte, hvornår tilskudsmidlerne på passagerområdet skal anvendes inden for en tidsramme på maksimalt 46 uger sammenlagt i kalenderåret.

Økonomi- og indenrigsministeren kan yde et årligt tilskud på 91.000 kr. til Esbjerg Kommune for at etablere en særlig ordning for Mandø med fælles transport af gods til og fra fastlandet.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Simon Emil Ammitzbøll-Bille

Radiovært, 24syv, fhv. MF, fhv. økonomi- og indenrigsminister (LA)
ba.scient.soc. (Roskilde Uni. 2003)

0:000:00