Lærerne giver grønt lys: Slutspurten om OK18 kan begynde

OK18: Lærernes Centralorganisation (LC) melder om reelle forhandlinger med KL. Dermed kan de øvrige overenskomstforhandlinger nu tage fart.

Mandag aften kom den længe ventede hvide røg, som ophæver time-outen i OK18.

Forhandlingerne har ligget stille, fordi en samlet fagbevægelse først ville se ”reelle forhandlinger” om lærernes arbejdstid, før resten fulgte trop.

Formanden for LC og Danmarks Lærerforening, Anders Bondo, mener nu, at han og KL opfylder kriterierne for den slags forhandlinger.

Parterne er nemlig ”indstillet på at forholde sig til konkrete elementer i en arbejdstidsaftale for lærerne,” skriver Forhandlingsfællesskabet i en pressemeddelelse.

”Det er den første forudsætning for, at der overhovedet er udsigt til at lande en aftale. Men der er stadig lang vej igen, og vi er langt fra enige om indholdet,” siger Anders Bondo samme sted.

Ifølge den oprindelige tidsplan for OK18 skal forhandlingerne mellem hele forhandlingsfællesskabet og KL allerede være afsluttet den 14. februar.

(Se hele tidsplanen under dokumentation).

Som arbejdsmarkedsforsker ved FAOS på Københavns Universitet Nana Wesley Hansen udtalte til Altinget i sidste uge, venter der derfor nu nogle pressede uger.

Kristensen: Øje på lærerforhandlinger
Det er endnu uvist, hvad der præcis er på bordet i forhandlingerne mellem lærerne og arbejdsgiverne i KL.

Det er dog de fleste bekendt, at lærerne generelt vil gøre op med den arbejdstidslov (Lov 409), som Folketinget vedtog i april 2013.

FOA-formand Dennis Kristensen, og næstformand i Forhandlingsfællesskabet, slår mandag aften da også fast, at fagbevægelsen fortsat holder et vågent øje med lærernes forhold.

”Det er klart, at vi vil følge lærerforhandlingerne tæt, og holde arbejdsgiverne fast på viljen til fortsatte reelle forhandlinger. Afsættet for den såkaldte fælles musketered blandt alle organisationer på det offentlige område er, at underviserorganisationerne med lovindgrebet i lockouten ved OK-13 i form af lov 409 blev frataget den inderste kerne i overenskomsten, nemlig aftalte bestemmelser om arbejdstid,” udtaler han blandt andet i en pressemeddelelse.

Forrige artikel Undersøgelse frikender Anna Mee Allerslev for inhabilitet Undersøgelse frikender Anna Mee Allerslev for inhabilitet Næste artikel Venstre åbner døren for Villum Christensen som borgmester Venstre åbner døren for Villum Christensen som borgmester