Løkke: Er der mulighed for at udfordre grundloven?

SPØRGETIME: Statsministeren indkalder partilederne til møde om integrationsproblemer og er villig til at “gå til grænserne af, hvad der historisk har været dækning for".

Henrik Axel Lynge BuchterToke Gade Crone Kristiansen

Det parallelsamfund i det muslimske miljø, som TV 2 har afdækket, gennemsyrede debatten ved spørgetimen i Folketinget tirsdag 15. marts med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Her inviterede statsministeren til møde med partilederne efter påske, hvor en løsning på problemet skal findes.

Statsministeren lagde vægt på dilemmaerne, og at der ikke findes lette løsninger. Derfor skal man afsøge grænserne for grundloven, påpegede han.

"Det, jeg selv oplever som en potentiel følelse af afmagt, er det forhold, at vi har skabt et demokrati med en række frihedsrettigheder, som man så kan dække sig bag, når man de facto vil bekæmpe vores samfund. Det er dilemmaet," lød det fra statsministeren.

"Vi skal reelt arbejde sammen - helt ned i materien. Hvad skal der til, hvad kan man, hvor går grænsen for at udfordre grundloven?" tilføjede Lars Løkke Rasmussen.

Han lagde op til en bred løsning i Folketinget, og flere af partierne udtrykte deres støtte til mødet.

"Vi skal tage et opgør med dem, der ønsker et opgør med det frie samfund, vi kender. Det skal være en ændring, der favner bredt," lød det fra statsministeren.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00