Mette Frederiksen holder fast på konsulentbesparelser

PEJLEMÆRKER: S-regeringen vil sikre flere penge til velfærd, men fastholder ambition om at kunne spare milliarder på konsulenter i det offentlige. Økonomiforhandlinger bliver første skridt til at indfri valgløfter.

Regeringen vil tilføre kommuner og regioner flere penge. Men er også klar til at trække penge den anden vej under overskriften 'konsulentbesparelser'.
Regeringen vil tilføre kommuner og regioner flere penge. Men er også klar til at trække penge den anden vej under overskriften 'konsulentbesparelser'.Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Derfor vil vi indføre et loft over udgifter til konsulenter, nøjagtig som vi sagde det før valget.

Mette Frederiksen (S)
Statsminister

Pengene til velfærd skal følge med det stigende antal ældre og unge, men regeringen forbeholder sig fortsat retten til at flytte rundt på milliarder inden for den offentlige sektor.

Det står klart, efter at regeringen torsdag eftermiddag præsenterede sine pejlemærker for det forestående politiske efterår.

Her gjorde statsminister Mette Frederiksen (S) og finansminister Nicolai Wammen (S) det klart, at ”velfærden først” vil være et afgørende motto for regeringens indenrigspolitiske dagsorden.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00