Minister udskyder vedtagelse af lov om minimumsnormeringer til efteråret

UDSKUDT: Loven om minimumsnormeringer splittes på grund af corona op i to. Størstedelen af aftalen fremsættes først til efteråret. Drøftelserne om en ny model for tilsyn fortsætter uændret henover foråret.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Langt størstedelen af loven om minimumsnormeringer falder først endeligt på plads til efteråret. Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har nemlig besluttet at udskyde store dele lovbehandlingen til oktober.

Fakta
Sådan lyder forklaringen fra Børne- og Undervisningsministeriet
Lovforslag, som udmønter Aftalen om minimumsnormeringer, opdeles i to dele. Første del omhandler datahjemmel og fremsættes Mar II.

Øvrige dele af lovforslag fremsættes oktober I i næste samling, da det ikke har betydning for udmøntning af midler til ansættelse af pædagogisk personale og ikke vil forsinke ikrafttrædelsen af minimumsnormeringer, som fortsat er 1. januar 2024.

I lyset heraf og af hensyn til at frigøre tid til håndteringen af COVID-19 er det besluttet at opsplitte udmøntningen af aftalen i to lovforslag. Initiativerne om at fjerne muligheden for at trække overskud ud i privatinstitutioner og styrket tilsyn drøftes i aftalekredsen i 1. halvår 2021 på baggrund af inddragende processer.


Kilde: Børne- og Undervisningsministeriet

Det bekræfter Børne- og Undervisningsministeriet over for Altinget. 

"Af hensyn til at frigøre tid til håndteringen af COVID-19 er det besluttet at opsplitte udmøntningen af aftalen i to lovforslag," lyder forklaringen fra ministeriet. 

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00