Økonomichefer efterlyser flerårige økonomiaftaler

FORHANDLING: Tre ud af fire økonomichefer svarer i en rundspørge, at der er behov for at indføre flerårige økonomiaftaler mellem KL og regeringen. Særligt anlægsområdet behøver mere langsigtet planlægning.

Hvert år sidst på foråret mødes regeringens finansminister med KL's formand og næstformand for at lægge sig fast på det kommende års økonomiske ramme for kommunerne.
Hvert år sidst på foråret mødes regeringens finansminister med KL's formand og næstformand for at lægge sig fast på det kommende års økonomiske ramme for kommunerne.Foto: Jakob Bøving Arendt
Kim Rosenkilde

På anlægsområdet vil det så godt som indiskutabelt være en fordel med flerårige rammer.

Tom Ahmt
Formand for Økonomidirektørforeningen

Der er for meget stop-and-go over kommunernes økonomi. I stedet for et-årige økonomiaftaler bør regeringen og KL i stedet fastlægge kommunernes økonomiske rammer for flere år ad gangen.

Det er budskabet fra et stort flertal af de kommunale økonomichefer, som har svaret på en rundspørge, Altinget har gennemført.

Flerårige aftaler kan ifølge formanden for den kommunale Økonomidirektørforening, Tom Ahmt, bidrage til at sikre bedre styring af den enkelte kommunes økonomi.

Dokumentation

Om Altingets rundspørge

Altinget har i sidste halvdel af september gennemført en rundspørge blandt økonomichefer i landets kommuner. 48 har svaret på nedenstående spørgsmål i Altingets spørgeskema. 

Det konkrete spørgsmål lyder:
Mener du, at der er behov for, at KL og regeringen indgår flerårige økonomiaftaler?

  • Ja:          76 pct.
  • Nej:        13 pct.
  • Ved ikke: 11 pct.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00