Ombudsmand: Ok med politianmeldelse af børn i erstatningssager

UDDYBNING: Det er sagligt relevant at politianmelde børn, hvis det er nødvendigt for at sikre en lærer eller pædagog mulighed for erstatning. Det understreger Ombudsmanden som reaktion på artikel fra Altinget.

Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, fastholder, at offentligt ansatte og instanser generelt skal være tilbageholdende med at politianmelde mindreårige.
Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, fastholder, at offentligt ansatte og instanser generelt skal være tilbageholdende med at politianmelde mindreårige.Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Kim Rosenkilde

Hvor Erstatningsnævnet kræver politianmeldelse som betingelse for offererstatning, anerkender jeg en anmeldelse som saglig og relevant.

Jørgen Steen Sørensen
Folketingets Ombudsmand

Kommunalt ansatte skal være påpasselige med at politianmelde børn. Men i nogle tilfælde kan det være et nødvendigt skridt.

Det gælder blandt andet i forhold til sager om vold mod en offentligt ansat, der efterfølgende kan ende som en erstatningssag ved Erstaningsnævnet.

Det understreger Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, nu i kølvandet på, at Altinget har beskrevet stor usikkerhed i lærernes og pædagogernes faglige organisationer om konsekvenserne af en udtalelse, Ombudsmanden kom med tidligere på ugen om en konkret sag fra Halsnæs Kommune.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00