Ombudsmanden ser på Vallensbæk-sag

VALLENSBÆK: Anklager om magtmisbrug og nepotisme mod borgmesteren i Vallensbæk får nu Ombudsmanden til at se på sagen. Sagen er så alvorlig, at vi ikke kan kigge væk, lyder det fra Ombudsmanden.
Anklagerne mod Henrik Rasmussen (på billedet) er så alvorlige, at det får Ombudsmanden til at se på sagen.
Anklagerne mod Henrik Rasmussen (på billedet) er så alvorlige, at det får Ombudsmanden til at se på sagen.Foto: vallensbaek.dk
Kasper Frandsen

Der er tale om alvorlige beskyldninger om magtmisbrug, som kommer fra en centralt placeret person i kommunen, kommunaldirektøren, mod en anden centralt placeret person, borgmesteren. Derfor kan man ikke blot lade det passere uden videre, men er nødt til at prøve at fastslå, hvad der er op og ned i sagen.

Morten Engberg
Kontorchef hos Ombudsmanden

Anklagerne om magtmisbrug og nepotisme mod borgmesteren i Vallensbæk Kommune, Henrik Rasmussen (K), er så alvorlige, at Ombudsmanden vælger at se på sagen.

I første omgang har Ombudsmanden bedt Tilsynsrådet om en redegørelse for, hvad tilsynet agter at gøre ved sagen - samt hvad der er op og ned i sagen.

Det er kommunaldirektøren i Vallensbæk Kommune, Bjarke Steen Johansen, der retter de grove anklager mod sin egen borgmester. Og netop kommunaldirektørens centrale placering i kommunen har fået Ombudsmanden til at rykke, forklarer Morten Engberg, kontorchef hos Ombudsmanden.

"Der er tale om alvorlige beskyldninger om magtmisbrug, som kommer fra en centralt placeret person i kommunen, kommunaldirektøren, mod en anden centralt placeret person, borgmesteren. Derfor kan man ikke blot lade det passere uden videre, men er nødt til at prøve at fastslå, hvad der er op og ned i sagen," siger han til Altinget.dk 

I første omgang afventer Ombudsmanden underretningen fra Tilsynsrådet, før man foretager yderligere i sagen.

Tirsdag den 2. oktober om aftenen bliver Økonomiudvalget i Vallensbæk Kommune præsenteret for en undersøgelse af sagen. Kommunens økonomiudvalg har selv bestilt undersøgelsen, der er bistået af tre jurister fra Kommunernes Landsforening.

Onsdag den 3. oktober om morgenen får resten af kommunalbestyrelsen KL-rapporten at se.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Rasmussen

Borgmester (K), Vallensbæk Kommune, formand, Erhvervshus Hovedstaden
bygningskonstruktør, master i projektledelse og procesforbedring

0:000:00