Parter afviser KL-undersøgelse af magtmisbrug

VALLENSBÆK: DJØF og Kommunaldirektørerne håber, at Statsforvaltningen går ind i sagen om muligt magtmisbrug i Vallensbæk. Tirsdag får byrådet en KL-undersøgelse af sagen, som, man frygter, ikke er uvildig.
Kasper Frandsen

Vi vil gerne have en neutral og uvildig undersøgelse. Det eneste, vi blot har sagt stille og roligt, er, at vi ikke synes, at kommunen skal undersøge sig selv.

Henning Thiesen
Formand for Offentlige chefer i DJØF

Tirsdag 2. oktober får byrådsmedlemmerne udleveret en undersøgelse fra KL, der behandler anklagerne om magtmisbrug og nepotisme mod Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen (K).

Men det er ikke godt nok, mener hverken DJØF eller Kommunaldirektørforeningen i Danmark.

"Vi vil gerne have en neutral og uvildig undersøgelse. Det eneste, vi blot har sagt stille og roligt, er, at vi ikke synes, at kommunen skal undersøge sig selv. Men nu må vi se, hvordan det udvikler sig," siger Henning Thiesen, formand for Offentlige chefer i DJØF.

Han er glad for, at Statsforvaltningen har rettet henvendelse til kommunalbestyrelsen om en redegørelse af sagen. Når kommunalbestyrelsen kommer med deres redegørelse, vil tilsynet efterfølgende afgøre, om det vil gå ind i sagen.

I sidste uge erklærede formand for undersøgelsen, viceborgmester Annette Eriksen, sig inhabil i sagen, efter at det var kommet frem, at hendes mands firma havde byggekontrakter med kommunen - kontrakter, der også indgik i anklagerne mod borgmesteren.

Det er kommunens kommunaldirektør, Bjarke Steen Johansen, der anklager borgmesteren for magtmisbrug og nepotisme.

Bjarne Pedersen er formand for Kommunaldirektørforeningen i Danmark. Han håber også, at tilsynet vil gå ind i sagen.

"Sagens alvor i betragtning er jeg glad for, at tilsynet går ind i sagen. Jeg vil ikke kritisere KL, men de bliver part i sagen, når de er bestilt af økonomiudvalget til at undersøge sagen, mens tilsynet er fuldstændigt uvildigt," siger han.

Tirsdag 2. oktober får byrådsmedlemmerne udleveret undersøgelsesrapporten fra KL. Økonomiudvalget holder møde tirsdag, mens hele kommunalbestyrelsen holder møde onsdag kl. 18 om sagen.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00