Partier vil sikre uvildig kontrol med kommuners betaling for privat ældrepleje

Både partier og erhvervsorganisationer presser på for at sikre uvildig kontrol med kommunernes betalinger til private leverandører af ældrepleje. Derudover skal der indføres klare klagemuligheder i forbindelse med tvivlsspørgsmål, lyder det.

Store forskelle i kommunernes prissætning af ældreplejen presser den generelle kvalitet og reelt også borgernes ret til frit at vælge mellem de forskellige leverandører, mener Konservatives Mette Abildgaard. 
Store forskelle i kommunernes prissætning af ældreplejen presser den generelle kvalitet og reelt også borgernes ret til frit at vælge mellem de forskellige leverandører, mener Konservatives Mette Abildgaard. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Der er behov for et uvildigt kontrolorgan, som løbende skal kigge kommunernes betalinger til private leverandører af ældrepleje efter i sømmene.

Sådan lyder det fra Konservative og Venstre, som sammen med resten af den borgerlige fløj har fremsat et beslutningsforslag om emnet.

Kommunerne skal betale private plejefirmaer det samme, som hvis de selv skulle løse opgaven. Men ifølge partierne har private udbydere i årevis konkurreret på ulige vilkår med det offentlige, fordi kommunerne ikke har styr på egne prissætninger.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00