PLO: Kommunale akutfunktioner bliver stadig bedre  

STRUKTUR: Både Danske Regioner og Liselott Blixt er skeptiske over for udrulningen af kommunale akutfunktioner til patienter, som er for raske til sygehuset, men for syge til hjemmet. Men både KL og PLO mener, at kommunerne er på rette vej.

De kommunale akuttilbud skal gøre kommunerne i stand til at sikre en bedre pleje til de stadig flere ældre medicinske patienter. 
De kommunale akuttilbud skal gøre kommunerne i stand til at sikre en bedre pleje til de stadig flere ældre medicinske patienter. Foto: Søren Bidstrup/Scanpix
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Hvordan skal kommunerne passe de stadig flere borgere, som er for raske til at være på et sygehus og for syge til at være hjemme eller på plejehjem? Spørgsmålet er særligt aktuelt nu, fordi politikerne tirsdag tog hul på et lynforhandlingsforløb om en handlingsplan for den ældre medicinske patient til 805 millioner over fire år.

Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, har allerede udtrykt sig skeptisk over for, om der skal bruges markant flere penge på kommunale akutstuer. Hun henviser til en række eksempler på, at alment praktiserende læger og sygehuse ikke henviser nok patienter til akutfunktionerne.

Danske Regioner har også fået foretaget en undersøgelse af en række akuthuse, hvor konklusionen var, at tilbuddene ikke blev brugt i stort omfang.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00