Podcast: De økonomiske vagthunde åbner for at lempe på en omstridt lov

AJOUR: Har budgetloven været rettighed omhu - eller har den holdt den danske økonomi i for stram en spændetrøje? Man bør overveje at lempe på loven, siger Det Økonomiske Råd. Hør mere om den sag i dagens udgave af Altinget Ajour.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

De offentlige finanser i Danmark må ikke have et underskud på mere end en halv procent af BNP.

Det sørger budgetloven for, men Det Økonomiske Råd siger i sin rapport, at man bør overveje at lempe på loven, sådan at man kan strække sig til et underskud på 1 procent af BNP.

Det er den samme grænse, som andre EU-lande har igennem finanspagten - så hvorfor har Danmark egentlig en strammere regel end resten af EU? Og hvordan fordeler holdningerne sig i den offentlige debat til netop den lov?

Det - og Det Økonomiske Råds betydning - ser vi nærmere på i dagens udgave af Altinget Ajour, hvor Altingets kommunalpolitiske redaktør, Kim Rosenkilde, er gæst.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Hvem skal videreføre Socialdemokratiets dominans i København? Podcast: Hvem skal videreføre Socialdemokratiets dominans i København? Næste artikel Podcast ét år før KV21: Venstre skal finde nye bykonger i en række centrale kommuner Podcast ét år før KV21: Venstre skal finde nye bykonger i en række centrale kommuner