Podcast: Flere kommuner hæver skatterne – langt færre vil sænke den

AJOUR: Der er ikke lige så meget lyst til at sænke skatterne i kommunerne, som der er til at hæve den. Hvis ikke der bliver fundet en tilsvarende skattelettelse, får alle kommuner en straf. Hvorfor er det så svært at finde lettelserne?

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Landets kommuner har fået tilladelse at hæve skatterne med 200 millioner kroner, uden at det vil føre til en individuel straf fra staten.

Dragør, Greve, Roskilde, Stevns, Odense, Esbjerg, Kolding, Holstebro, Randers og Hjørring har fået godkendt skattestigninger.

Men hvis der ikke bliver fundet tilsvarende 200 millioner kroner i skattelettelser blandt andre kommuner, kommer alle landets kommuner til at blive straffet økonomisk på grund af det generelle skatteloft.

Hvordan forsøger kommunerne at finde frem til de skattelettelser, der mangler? Og hvorfor har så få lyst til at sænke skatten?

Det ser Altinget Ajour nærmere på i dagens udsendelse, hvor kommunalredaktør Kim Rosenkilde er gæst.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Forrige artikel Podcast: Regeringen står over for sprængfarlig kamp om milliarder til kommuner Podcast: Regeringen står over for sprængfarlig kamp om milliarder til kommuner Næste artikel Podcast: KL og regionerne i ny magtkamp om sundhedsvæsenet Podcast: KL og regionerne i ny magtkamp om sundhedsvæsenet
Overvismand: Ny velfærdslov bliver ingen paladsrevolution

Overvismand: Ny velfærdslov bliver ingen paladsrevolution

KØF: Formanden for Det Økonomiske Råd, professor Carl-Johan Dalgaard, forventer ikke, at en kommende velfærdslov vil gøre nogen større forskel for udviklingen af de offentlige udgifter. Men detaljerne kan få konsekvenser lokalt.