Podcast: Intensiverer regeringen konsulentjagten i kommunerne?

AJOUR: Regeringen vil bruge færre penge på konsulenter på statsligt niveau. Det fokus kan sprede sig til kommunerne efter sagen om 19 kommuners brug af konsulenter til at finde besparelser på handicapområdet. Ajour giver dig overblikket.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Det møder hård kritik fra aktører på socialområdet, at 19 kommuner har hyret private konsulentbureauer til at finde besparelser på handicappede og psykisk syge borgere.

Konsulentbureauerne er blevet betalt ud fra, hvor store besparelser de har fundet frem til, og den tilgang bliver kritiseret. Danske Handicaporganisationer kalder på at gøre tilgangen ulovlig.

Samtidig kan sagen måske få det socialdemokratiske ønske om at spare på konsulenter i staten til at sprede sig til det kommunale område.

Altinget Ajour giver et overblik over hele sagen i dagens udsendelse, hvor socialredaktør Simon Lessel er gæst.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Forrige artikel Podcast: KL og regionerne i ny magtkamp om sundhedsvæsenet Podcast: KL og regionerne i ny magtkamp om sundhedsvæsenet Næste artikel Podcast: Et nyt kapitel skal skrives i striden mellem kommunerne og regionerne Podcast: Et nyt kapitel skal skrives i striden mellem kommunerne og regionerne
Overvismand: Ny velfærdslov bliver ingen paladsrevolution

Overvismand: Ny velfærdslov bliver ingen paladsrevolution

KØF: Formanden for Det Økonomiske Råd, professor Carl-Johan Dalgaard, forventer ikke, at en kommende velfærdslov vil gøre nogen større forskel for udviklingen af de offentlige udgifter. Men detaljerne kan få konsekvenser lokalt.