Podcast: Regeringens udligningsudspil er overraskende omfattende – men mangler en del svar

AJOUR: Der bliver taget fat på mange problemer i det udligningsudspil, som regeringen er kommet med. Nu skal den forsøge at finde et flertal for planen, der stadig har en del ubesvarede spørgsmål.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Torsdag præsenterede regeringen sit udspil til en ny udligningsordning. Den dag havde de rigeste kommuner nervøst set frem til, mens de fattigste kommuner havde ventet med spænding.

Der blev taget fat om de mange forskellige under-udligningsordninger og puljer, som den nuværende udligningsordning består af, og der blev drejet på en del knapper, så ordningen, ifølge regeringen, bliver mere fair.

Ændringerne var flere end forventet, og Altinget Ajour giver i dagens udsendelse et overblik over de vigtigste ændringer og ser nærmere på, hvad knasterne bliver i de forestående politiske forhandlinger.

Dagens gæst er kommunalredaktør Kim Rosenkilde.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Forrige artikel Podcast: Derfor er den storstilede udligningsreform en utaknemmelig opgave Podcast: Derfor er den storstilede udligningsreform en utaknemmelig opgave Næste artikel Podcast: Driver kommunerne klapjagt på syge og ledige? Podcast: Driver kommunerne klapjagt på syge og ledige?
Nye tal: Kommuner afsætter flere penge til udsatte og ældre

Nye tal: Kommuner afsætter flere penge til udsatte og ældre

BUDGET: Kommunerne løfter budgetterne til udsatte børn og voksne med handicap. Men også de ældre er blevet prioriteret lokalt, viser gennemgang af budgettal. Oven i det kommer penge fra Folketinget til daginstitutioner og ældrepleje.