Reform af udligning skal løse mindst fem bundne opgaver

BAGGRUND: Folketinget skal med reformen af kommunernes udligning tage stilling til en række spørgsmål om udgifter til udlændinge, økonomien på beskæftigelsesområdet og skæve kriterier. Løsningerne bliver sprængfarlige.

Regeringen holder sine overvejelser om en reform af den kommunale udligningsordning tæt ind til kroppen. Men en række forhold skal de rette op på.
Regeringen holder sine overvejelser om en reform af den kommunale udligningsordning tæt ind til kroppen. Men en række forhold skal de rette op på.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Om det bliver et big bang eller endnu en omgang med inkrementelle tilpasninger er endnu for tidligt at sige.

Regeringen holder sine overvejelser om en kommende reform af den kommunale udligningsordning tæt ind til kroppen. Indtil nu har social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) henholdt sig til en generel betragtning om, at 'Danmark er for lille til store forskelle', når hun er blevet spurgt til den bebudede reform.

Og spørger man i hendes ministerium om, hvilket opdrag embedsmændene i det centrale finansieringsudvalg arbejder ud fra, er svaret også ganske kortfattet.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00