S-borgmester: Arven fra Fogh styrer stadig vores skattepolitik, nu må det høre op

INTERVIEW: Kommunerne kan sikre velfærden de kommende år, bare de få penge nok til at dække det stigende antal ældre og børn. Men skal kvaliteten op, skal der graves dybere i lommerne, lyder det fra Køges borgmester, Marie Stærke.  

Marie Stærke (S) blev første gang borgmester i Køge Kommune i 2007. Hun er ikke længere bange for at tale åbent om højere skatter.
Marie Stærke (S) blev første gang borgmester i Køge Kommune i 2007. Hun er ikke længere bange for at tale åbent om højere skatter.Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det sidder jo også dybt i mig, at skat ikke er noget, vi rører efter at være formet som politisk aktiv under Fogh i 00'erne. Og der tror jeg, at vi har brug for et paradigmeskift.

Marie Stærek (S)
Borgmester i Køge Kommune
Fakta

Virkelighedens velfærd

Altinget sætter i forbindelse med folketingsvalget fokus på det arbejde med at sikre danskernes velfærd, som kommunerne står for.
Det sker med et debatarrangement under overskriften 'Milliarder til velfærd. Hvor skal pengene komme fra?' fredag 24. maj i Altingets gård i Ny Kongensgade i København K.
Her vil borgmestre og folketingskandidater diskutere, hvor skoen trykker i den lokale virkelighed, og hvad et nyt folketingsflertal kan og vil gøre for at forme fremtidens velfærd.
Læs mere her:
https://www.facebook.com/events/2029124610716362/

"Det er et godt spørgsmål."

Først efter mere end en halv times samtale bliver Marie Stærke tøvende i sine svar.

Hun har været omkring Køges historie siden Murens Fald, fremtidsudsigterne med en ny højhastighedsjernbane direkte til Københavns centrum, det stigende antal ældre i kommunen, manglen på lokalpolitisk handlefrihed og de store sparerunder i årene efter den økonomiske krises indtog.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00