S og DF forsvarer finansieringstilskud

FORHANDLINGER: Dansk Folkeparti vil holde det såkaldte finansieringstilskud ude fra en kommende reform af den kommunale udligning. S vil sikre, at en eventuel omlægning ikke rammer velfærden nogen steder.

Socialdemokratiets kommunalordfører vil sikre, at en eventuel omlægning af det kommunale finansieringstilskud ikke rammer velfærden i nogen kommuner.
Socialdemokratiets kommunalordfører vil sikre, at en eventuel omlægning af det kommunale finansieringstilskud ikke rammer velfærden i nogen kommuner.Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Kim Rosenkilde

Forhandlingerne om en reform af den kommunale udligningsordning fortsætter denne uge, og her diskuterer partierne blandt andet, hvad der skal ske med det såkaldte ekstraordinære finansieringstilskud.

Et tilskud på mellem 3 og 3,5 milliarder kroner, som kommunerne har modtaget i forbindelse med de årlige økonomiforhandlinger siden 2013.

Skiftende regeringer har løbende fastholdt, at tilskuddet har en udløbsdato, uden dog at sige, præcist hvornår den vil indfinde sig. En kommende reform af udligningen vil dog kunne sætte et punktum for den særlige pose penge.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00