S-toppen under pres om kædeansvar

FINANSLOV: Både hos fagbevægelsen og internt hos S undrer man sig over regeringens afvisning af Enhedslistens krav om kædeansvar. S-ordfører forsvarer regeringens kurs med henvisning til det kommunale selvstyre.
Finansminister Bjarne Corydon er ikke kun under pres fra Enhedslisten, men også S-baglandet og fagbevægelsen i spørgsmålet om kædeansvar.
Finansminister Bjarne Corydon er ikke kun under pres fra Enhedslisten, men også S-baglandet og fagbevægelsen i spørgsmålet om kædeansvar.Foto: Stig Stasig
Jørgen Skadhede

Så længe der er en god udvikling igang ude i kommunerne, skal vi ikke diktere det fra København.

Ane Halsboe-Jørgensen (S)
Ordfører om social dumping
Fakta

Det står der i "Fair løsning"

Der indføres så vidt muligt "kædeansvar", så muligheden for at omgå danske overenskomster ved brug af uorganiserede underleverandører begrænses.

Regeringen og især S-toppen er kommet under pres i spørgsmålet om kædeansvar.

Både fagbevægelsen og Socialdemokratiets eget bagland har undret sig højlydt over regeringens afvisning af Enhedslistens finanslovskrav om indførelse af kædeansvar, når det offentlige får udført opgaver af private.

Kædeansvar betyder, at en hovedentreprenør hæfter økonomisk, hvis deres underentreprenører ikke overholder løn- og arbejdsvilkår i henhold til den mest udbredte danske overenskomst på området.

Dermed får hovedentreprenøren et stort incitament til ikke at hyre tvivlsomme underentreprenører.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00