Se hvad fejl i udligningsdata har kostet din kommune

OPGØRELSE: Økonomi- og Indenrigsministeriet har regnet på, hvad det ville have betydet for hver af landets kommuner, hvis den nylige opdatering af kriteriet for udlændinges uddannelse havde været gældende i 2017 og 2018.

Nogle kommuner har tabt millioner på, at udlændinges uddannelsesniveau har været upræcist opgjort i den kommunale udligningsordning. Andre har vundet tilsvarende.
Nogle kommuner har tabt millioner på, at udlændinges uddannelsesniveau har været upræcist opgjort i den kommunale udligningsordning. Andre har vundet tilsvarende.Foto: /ritzau/Liselotte Sabroe
Kim Rosenkilde

Hjørring Kommune arbejder på at samle en gruppe af utilfredse kommuner bag sig i et retligt opgør med staten om den kommunale udligningsordning.

Konkret handler det om den opdatering af ordningens kriterium for udlændinges uddannelsesniveau, som blev gennemført med virkning fra 2019, men som en række nordjyske kommuner har efterlyst igennem flere år.

Økonomi- og Indenrigsministeriet har nu regnet på, hvad det ville have betydet for hver enkelt af landets kommuner, hvis opdateringen af kriteriet havde været gældende for 2017 og 2018.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00