Skatteministeriet styrer mod nye afskrivninger på gælden til det offentlige

ANALYSE: Trods arbejdet med at genoprette skattevæsenet er der lange udsigter til, at der kommer styr på borgernes gæld til kommuner og andre offentlige myndigheder. Imens stiger presset for ekstraordinære afskrivninger.

Skatteminister Karsten Lauritzen (tv.) arbejder på at rydde op efter reformer af skat, som finansminister Kristian Jensen (V) stod politisk fadder til, da han midt i 00'erne selv var skatteminster.
Skatteminister Karsten Lauritzen (tv.) arbejder på at rydde op efter reformer af skat, som finansminister Kristian Jensen (V) stod politisk fadder til, da han midt i 00'erne selv var skatteminster.Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det største aktiv i statsregnskabet.

Med de ord beskriver Rigsrevisionen de over 100 milliarder kroner, borgere og virksomheder skylder de offentlige kasser. Et beløb, som det trods stor politisk og administrativ bevågenhed ikke er lykkedes at nedbringe.

Tværtimod vokser bunken af uinddrevet gæld hos skattemyndighederne fortsat og forventes at blive ved med at gøre det år ud i fremtiden.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00