Små øer får billigere godstransport

TRANSPORT: Alle partier, undtagen Liberal Alliance, er blevet enige om at reducere prisen på transport af gods til og fra mindre øer. Det ligner en sidestilling med vejtransport, siger Samsøs borgmester.

Kim Rosenkilde

Det har meget stor betydning for vores erhvervslivs konkurrenceevne, at vi kan komme ud over den betalingsmur, vi er omgivet af.

Marcel Meijer (S)
Borgmester i Samsø Kommune

Godstaksterne på færgerne til og fra danske småøer og ø-kommuner skal sættes ned. Det blev partiern bag Vækstplan 2014 enige om tidligere på året. Og nu er initiativet udmøntet i en egentlig politisk stemmeaftale, der sikre forslaget et bredt flertal i Folketinget fra alle partier, undtagen Liberal Alliance.

Partierne er enige om en model, hvor der ydes øremærkede tilskud til at nedsætte godstaksterne med i gennemsnit 80 procent, skriver Økonomi- og Indenrigsmininsteriet i en pressemeddelelse. De vareafgifter, som opkræves i visse havne, indgår ikke. Men også her vil de samlede udgifter til godstransport blive sænket.

Aftalen vækker glæde hos Samsøs borgmester, Marcel Meijer (S), der mener, at han og flere andre ø-borgmestres ambition om at få sidestillet transport over vand med transport på vej, ser ud til at være indfriet.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00