Spareramt borgmester efter tiggergang hos minister: Vi vil ikke opgive de udsatte børn

BUDGET19: Stigende udgifter til udsatte børn har spændt ben for økonomien i Halsnæs Kommune. Borgmester beder regeringen om ekstra penge for ikke at skulle skære i de forebyggende indsatser.

Området for udsatte børn og unge har vist sig voldsomt underbudgetteret i Halsnæs Kommune. Så nu skal der spares millioner.
Området for udsatte børn og unge har vist sig voldsomt underbudgetteret i Halsnæs Kommune. Så nu skal der spares millioner.Foto: Kasper Palsnov/Rtizau Scanpix
Kim Rosenkilde

Jeg vil være rigtig ked af at skulle spare på de forebyggende indsatser på området, som jeg tror kan forhindre nye tiltag om nogle år.

Steffen Jensen (S)
Borgmester i Halsnæs Kommune

Nordsjælland er ikke kun et smørhul for de velstillede. Det er også socialt udsatte, livsstilsproblemer og omsorgssvigtede børn.

I hvert fald i Halsnæs Kommune, som godt nok geografisk er placeret i Nordsjælland, men så yderligt, at det også markerer begyndelsen på det, nogle omtaler som den vestsjællandske rådne banan.

Det er den version af kommunens virkelighed, den nyslåede socialdemokratiske borgmester Steffen Jensen fredag var inde at forelægge økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA).

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00