Spørgetime: Kassetænkning om glukose-sensorer

KASSETÆNKNING: Ifølge P4 har Region Sjælland nægtet patienter adgang til behandling med glukose-sensorer, fordi behandlingen er for dyr. Ministeren sætter under spørgetime i Folketinget sin lid til forløbsplaner.

Toke Gade Crone Kristiansen

Når Region Sjælland, ifølge P4 Sjælland, nægter behandling med glukose-sensorer til diabetespatienter med en økonomisk begrundelse, så strider det imod regionsrådets tidligere beslutning.

Jeppe Jakobsen (DF), som selv sidder i regionsrådet, ville i den forbindelse vide, hvad sundhedsministeren vil stille op mod den form for kassetænkning og regionale forskelle i behandlingen.

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) afviste under spørgetimen onsdag 13. januar fra central hånd at udstikke retningslinjer for behandlingen af diabetespatienter og henviste gentagne gange til, at det er op til den enkelte lægelige vurdering. Og ministeren uddybede, at ministeriet er blevet oplyst om, at det ikke har været økonomiske hensyn alene, der har været begrundelsen i den aktuelle sag.

Sagen blev allerede behandlet i flere medier i 2014. Patienter, der søgte behandling i andre regioner, fik dengang bevilget glukose-sensor på trods af Region Sjællands tidligere afslag. Og herefter var Jeppe Jakobsen selv med til at vedtage en beslutning i regionsrådet om at ændre den praksis.

Ifølge Jeppe Jakobsen (DF) sker afslagene nu igen, fordi omkostningerne tilfalder regionen fremfor kommunen, når man behandler med glukose-sensor, så derfor vælger sygehuset en anden behandling.

Sundhedsministeren understregede flere gange, at det var regeringens politik, ”at postnummeret ikke skal være afgørende for, hvilken behandling man skal tilbydes”, men undgik at svare på spørgsmålet om at udstikke kliniske retningslinjer på området.

I stedet sætter sundhedsministeren sin lid til forløbsplaner, som hun mener, har potentiale til at udjævne regionale forskelle.

Læs mere om sagen hos DR her.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00