Valgkampens vilde historier: Gangbangs, brækket arm og smøglobbyist

KOMMUNALVALGSREVY: Flere kandidater til kommunalvalget er i løbet af valgkampen kommet i mediernes søgelys for andet end deres politiske mærkesager. Altinget bringer et overblik. 

En kandidat brækkede armen under et vælgermøde og sagsøgte den lokale sportshal for én million kroner.

En anden blev sigtet for rufferi, fordi han har stået for gangbangs i kommunens forsamlingshus. 

Om det skyldes, at medierne op til kommunalvalget stiller skarpt på kommunernes byråd, eller om det er et uforklarligt sammentræf skal være usagt.

Men fast er, at der i denne valgkampstid vælter kuriøse historier ud af kommunerne. 

Altinget bringer et potpourri.

Millionerstatning for brækket arm
Byrådskandidat for Det Sorte Register i Haderslev Ole Eli Christiansen brækkede armen under en vælgerdebat og har nu rejst erstatningskrav på én million kroner.

Det skriver JydskeVestkysten.

Uheldet skete under et debatmøde i Haderslev Idrætshal. Her sad Ole Eli Christiansen yderst på scenen, og da han fik ordet rejste han sig op på scenen. 

Da han ville sætte sig igen, var ét af hans stols ben endt uden for scenekanten, hvilket resulterede i, at både stol og Ole Eli Christiansen styrtede mod gulvet. I faldet brækkede kandidaten armen, og han har nu rejst sag mod Haderslev Idrætscenter, da han ikke mener, at sikkerheden til arrangementet var i orden. 

Droppede byrådsmøde og inviterede til gangbang
Formand for familieudvalget og byrådsmedlem i Syddjurs Kommune, Per Zeidler, har stået i spidsen for en række sexorgier, hvor mænd og kvinder for 2.400 kroner har fået adgang til sex med prostituerede. 

Det skriver Jydske Vestkysten

Et af sexorgierne fandt ifølge avisen sted, mens Per Zeidler burde have deltaget i et byrådsmøde. 

Borgmester i Syddjurs, Claus Wistoft (V), har bedt Zeidler trække sig fra byrådet, og ifølge Århus Stiftstidende er Per Zeidler nu anholdt og sigtet for rufferi.

Gratis bryllupsfester på rådhuset
En af valgkampens helt store historier tager udgangspunkt i en lykkelig begivenhed, der har kostet den nu tidligere beskæftigelsesborgmester i Københavns Kommune, Anna Mee Allerslev (R), den politiske karriere for nu.

Hun – og flere andre medlemmer af borgerrepræsentationen – har gratis holdt bryllupsreceptioner på Københavns Rådhus. Sådan et arrangement koster 65.000 koster for almindelige borgere. 

Anna Mee har nu betalt pengene tilbage, men valgte alligevel at trække sig fra politik, da BT kunne afsløre, at hun har arbejdet ihærdigt for at få en byggesag til at falde ud til fordel for en af hendes gode venner. 

Også Venstres spidskandidat i København, Cecilia Lonning-Skovgaard, valgte i denne uge at betale for lån af rådhussalen i forbindelse med sit bryllup. 

Svinede partifæller på valgplakaten
Kandidat til kommunalvalget i Solrød Per Hauge (DF) kom i politisk uvejr, da han hængte sine valgplakater op.

Det skriver Sjællandske

På plakaten kaldte han sine partikolleger for uægte lokalpolitikere og opfordrede vælgerne til i stedet at stemme på ham selv:

”Hvorfor bruge din stemme på den uægte vare = nr. 1 og 2 på DF's liste, når du med byrådsmedlem Per Hauge – nummer 3 på listen kan få den ægte lokalpolitiker,” lyder Per Hauges slogan på valgplakaten.

Det budskab var for meget for DF-ledelsen i Solrød, og nu er Per Hauge smidt ud af partiet:

”Per er blevet ekskluderet med omgående virkning for illoyalitet. Jeg har aldrig set noget, der bare minder om hans plakater,” sagde lokalformand Jens Fiskbæk til Sjællandske. 

Medlem af sundhedsudvalget lobbyede for smøger
Medlem af borgerrepræsentationen i København for Venstre Caroline Stage Olsen er tobakslobbyist og ansat hos British American Tobacco. Og så er hun medlem af sundhedsudvalget i København. Og i Gentofte er byrådsmedlem Louise Feilberg (V) til daglig direktør for brancheforeningen Tobaksproducenterne, mens hun har været med til at formulere sin kommunes sundhedspolitik. 

Og det har fået kritik fra blandt andre Kræftens Bekæmpelse, skriver Altinget

Caroline Stage har siden forklaret, at hun har erklæret sig inhabil og går uden for døren, når der diskuteres rygning i sundhedsudvalget i Københavns Kommune.

Borgerne i København kan stemme på Caroline Stage Olsen d. 21. november. Hun stiller op til kommunalvalget igen, og bliver hun valgt, håber hun at få et nyt ordførerskab.

”Det er klart, at det ville være mest optimalt, hvis der sad en ordfører, som kunne udtale sig om alle områder. Derfor håber jeg også – hvis jeg er så heldig at blive valgt igen – at jeg får et andet ordførerområde end sundhed og omsorg,” sagde hun til TV 2.

Hillers blev til Hitlers
Den Radikale Katja Hillers har nok spærret øjnene ekstra meget op, da hun i sidste uge fik lokalsprøjten Ry Ugeavis ind ad brevsprækken og så sin egen valgannonce. Her var kommunalvalgskandidatens efternavn nemlig blevet ændret til Hitlers i stedet for Hillers. En brøler udover det sædvanlige inden for slåfejl. 

Katja Hillers, der stiller op i Skanderborg Kommune, ærgrer sig over det forkerte navn, og fortæller til TV 2, at fejlen ligger hos avisen:

”Selvfølgelig er jeg træt af det, men et eller andet sted kan jeg også kun trække på smilebåndet, for i bund og grund står jeg jo for direkte det modsatte,” lød det i sidste uge fra Katja Hillers.

Forrige artikel Altinget udsender nyt politisk magasin Næste artikel Byrådskandidater er skeptiske over for storcentre Byrådskandidater er skeptiske over for storcentre