Valgpodcast: Finansieringen er det svage punkt i Frederiksens velfærdsudspil

AJOUR: Mette Frederiksen vil binde Lars Løkke fast til velfærdsmasten og lave en lov, der sikrer, at velfærden følger den demografiske udvikling. Hvordan hænger økonomien sammen? Og hvad betyder udspillet for Løkke?

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Mette Frederiksen var flankeret af Herlev-borgmester Thomas Gyldal Petersen, da Socialdemokratiets nye velfærdsudspil blev præsenteret blandt sygeplejersker på Herlev Hospital.

For at sikre flere sygeplejersker, hjemmehjælpere og pædagoger skal der eksempelvis spares på konsulentydelser, men derudover er finansieringen ikke på plads.

Hvordan skal den komme det? Er det sikkert at love flere penge i fremtiden, når man endnu ikke kender til fremtidens udgifter? Og hvad betyder udspillet for statsministeren?

Det ser Altinget: ajour nærmere på i dagens udsendelse, hvor chefredaktør Jakob Nielsen er gæst i studiet.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Forrige artikel Dagens podcast: Et flertal uden om regeringen vil stoppe privatisering af kritisk infrastruktur Dagens podcast: Et flertal uden om regeringen vil stoppe privatisering af kritisk infrastruktur Næste artikel Dagens podcast: Borgmesterposten bliver alligevel ikke delt op i Slagelse Dagens podcast: Borgmesterposten bliver alligevel ikke delt op i Slagelse
Podcast: Brostrøm vil have flere beføjelser og håber på en stor reform

Podcast: Brostrøm vil have flere beføjelser og håber på en stor reform

POLITISK STUEGANG: Hvis det står til Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, skal styrelsen bestemme mere over, hvordan kommunerne passer deres sundhedsopgaver med for eksempel at forebygge sygdom og dårligt helbred blandt børn og voksne. Det er en af flere interessante meldinger fra topembedsmanden i Altingets podcast, hvor han også bliver spurgt, hvorfor han ikke længere er med til regeringens pressemøder om corona.