Velfærdsvalget

ANALYSE: Flere folketingsvalg er gennem tiden udråbt til ’velfærdsvalg’. Men efterårets kommunalvalg er den rene vare. Her taber værdipolitik og skattelettelser til ønsket om at forbedre rammerne om borgernes liv.

Odenses socialdemokratiske borgmester, Peter Rahbæk Juel, (<i>til højre</i>) har fortsat linjen med at øge skatten med et procentpoint&nbsp;–&nbsp;en såkaldte velfærdsprocent&nbsp;–&nbsp;for at styrke velfærden. Det er formentlig i god tråd med, hvad flest vælgere ønsker.
Odenses socialdemokratiske borgmester, Peter Rahbæk Juel, (til højre) har fortsat linjen med at øge skatten med et procentpoint – en såkaldte velfærdsprocent – for at styrke velfærden. Det er formentlig i god tråd med, hvad flest vælgere ønsker.Foto: /ritzau/Jens Dresling
Kim Rosenkilde

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) virkede åbenlyst skuffet, da resultatet af efterårets kommunale budgetlægning blev gjort op.

13 kommuner havde sænket skatten en smule, og kun fire havde hævet den. Men de fire kommuner har tilsammen øget skatten mere, end de øvrige har sænket den. Så samlet set er der udsigt til en mindre kommunal skattestigning på 82 millioner kroner næste år.

Det er peanuts i de samlede kommunale budgetter, der opererer med udgifter for over 300 milliarder kroner.

0:000:00