Wammen om coronaudgifter: "Jeg har en klar forventning om, at kommunerne vil betale for både offentlige og private institutioner"

CORONA: Det er op til kommunerne at sikre, at udgifterne til mere rengøring i dagtilbuddene både tildeles offentlige og private institutioner. Finansministeren forventer samtidig, at kommunerne både dækker de private og offentlige institutioners udgifter, forklarede han tirsdag.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Simon Lessel

Det er op til kommunerne at sikre, at de 0,4 milliarder kroner, der i økonomiaftalen er sat af til at dække coronaudgifter til rengøring, både går til at dække udgifterne i kommunale, private og selvejende institutioner. 

Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen (S) i onsdagens spørgetime. Her ville Venstres børneordfører, Ellen Trane Nørby, partikollega Stén Knuth og Dansk Folkepartis uddannelsesordfører høre, om regeringen kan garantere, at pengene fra økonomiaftalen også går til de private institutioner. 

Finansministeren opridsede, at der i økonomiaftalen netop står, at udgifterne skal dække "merudgifter til rengøring i kommunale og private velfærdstilbud", men betonede samtidig, at det er kommunernes opgave at fordele pengene. 

Dokumentation

Det står der i økonomiaftalen mellem regeringen og KL vedr. dækning af udgifter til rengøring

Der gives en kompensation på 1,2 mia. kr. Heraf har regeringen tilkendegivet, at kommunerne kompenseres med ca. 0,4 mia. kr. i 2020 for merudgifter til rengøring i kommunale og private velfærdstilbud, differentieret forældrebetaling i dagtilbud i forbindelse med genåbningen samt udgifter til isolationsfaciliteter.

Kilde: Økonomiaftale 2021.


Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00