Afholdt Arena Summit 2019


Altinget og Mandag Morgen byder velkommen til konferencen Arena Summit 2019. Dagen er sammensat af flere forskellige elementer, der sætter fokus  på de vigtigste tendenser i samfundet netop nu – og i fremtiden. 

Arena Summit er et mødested for beslutningstagere, ledere og udviklingsansvarlige fra både offentlig, privat og civilsamfundssektoren og på tværs af brancher og fagområder. Dagen handler om de store udfordringer, tendenser – og potentielle løsninger – der går på tværs, og som vil blive afgørende for, hvilken retning samfundet bevæger sig i de kommende år.

 

Arena Summit 2019 er sponsoreret af 

 

Arena Summit 2019 - Den næste generation

Temaet er den næste generation – og det vil dagen igennem blive behandlet fra flere forskellige vinkler: Hvordan bedriver man ledelse i (og for) den næste generation? Hvordan får vi sat skub i den grønne omstilling og gjort væksten bæredygtig? Hvordan indretter vi fremtidens velfærdssamfund og sundhedsvæsen med borgeren i centrum og plads til nye teknologier? Hvordan ser fremtidens arbejdsmarked ud – og hvad kalder det på af kompetencer? Og hvordan formes fællesskaber i fremtiden – og hvad betyder det for demokratiet, globalt og nationalt? 

 

Program - Arena Summit 2019

Det endelige program for Arena Summit er nu klar og kan findes nedenfor.

Program - Arena Summit 2019

Program til Arena Summit 2019


Om eftermiddagen kan du vælge mellem fire forskellige temaspor, der giver dig mulighed for at sammensætte din dag, så den er skræddersyet til dit behov og dine ønsker:

Fremtidens kompetencer og arbejdsmarked

v. konferencier Mads Thimmer, Innovation Lab

Hvordan bringer danske virksomheder fremtidens kompetencer i spil? Hvordan klæder vi den næste generation på til fremtidens arbejdsmarked? Mød bl.a. Jens Riis Andersen (McKinsey), Ida Auken (MF), Bente Sorgenfrey (FH), Lars Frelle (Dansk Industri), Camilla Rygaard-Hjalsted (DigitalHub) m.fl..

 

Bæredygtig vækst

v. konferencier Morten Nielsen, Lead Sustainability

Hvordan fremtidssikrer man sin organisation, så bæredygtighed og vækst kan gå hånd i hånd? Vi stiller skarpt på potentialet i fremtidens grønne løsninger til fremtidens klimabevidste samfundsborgere. Mød nogen af landets mest toneangivende eksperter indenfor bæredygtighed og ledelse samt den næste generation af klimabevidste borgere og bæredygtige forretningsmodeller. Mød bl.a. Steen Hildebrandt (Aarhus Universitet), Mette Skøt (Vækstfonden), Thomas Bustrup (Dansk Industri), Niels Fibæk-Jensen (Matter) og Monika Skadborg (Ungeklimaråd) m.fl.

Teknologi, velfærd og sundhed

v. konferencier Morten Jastrup, Nordic Sustainability

Hvad betyder den teknologiske udvikling for fremtidens sundhedspleje og velfærdssamfund? Mød bl.a. Ben Goldacre (prof. Oxford og fmd. HealthTech Advisory Board, UK), Daniel Korski (fhv. rådgiver, David Cameron og stifter af Public), Anne-Marie Axø Gerdes (fmd. Etisk Råd og Klinikchef Rigshospitalet) m.fl.

Fremtidens demokrati og fællesskaber

v. konferencier Lisbeth Knudsen, Mandag Morgen

Trænger demokratiet til at forny sig?

Med populistiske tendenser i fremmarch både i højre og venstre side af det politiske spektrum og i den unge generation stilles der spørgsmålstegn ved, om demokrati lige så godt kunne erstattes af et teknokratstyre eller noget helt andet. Er det troen på politikernes handlekraft og evne til at finde løsninger, den er gal med, eller har vi svigtet værdierne i jagten på vækst og velstand? Mød bl.a. Klaus Kjøller (lektor emeritus og forfatter), Anna Libak (journalist og forfatter), Eva Kjer Hansen (V), Uffe Elbæk (AL), Peter Baeck (Head of Collaborative Economy Research, Nesta) og Jørgen Møller (professor ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet) m.fl.

 

Om Arena

Arena er Altinget og Mandag Morgens afdeling for konferencer, kurser, netværksarrangementer og andre faglige arrangementer, hvor vi vækker journalistikken og samfundsdebatten til live og fører ledende beslutningstagere sammen med aktuelle temaer i fokus.

 

Tilmeld dig Arena Summit 2019 her

 

 


Arena Summit 2019

NEDTÆLLING TIL ARENA SUMMIT 2019

 

Tilmeld dig Arena Summit 2019 her


Program
 

09.00: Ankomst, registrering og morgenmad

09.45: Velkomst ved Altinget og Mandag Morgens chefredaktør Jakob Nielsen og oplæg ved statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen og uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) 

10:30: Pause

11.00: Oplæg ved Katja Iversen, adm. direktør Women Deliver

11.20: Oplæg ved Helle Thorning-Schmidt, fhv. statsminister og adm. direktør for Save The Children International

11.40: Oplæg ved Koert Debeuf, director TIMEP Europe

12.00: Frokost

13:15: Om eftermiddagen kan du vælge mellem fire forskellige temaspor

15:15: Oplæg ved Gerd Leonhard, futurist. Se videopræsentation her

16:00: Netværk og reception

 

Tid og sted
Torsdag den 28. marts kl. 09.00-17.00
Tivoli - Indskriving i H.C. Andersen slottet
H.C. Andersens Blvd. 22
1553 København V

Frist for tilmelding
Tilmeldingen lukkes 27. marts kl. 12.00

 

Du kan følge med i den løbende udvikling af programmet for dagen her på siden, på Altingets og Mandag Morgens Facebooksider og på Twitter #arenasummit2019