Afholdt - hvordan skal den nye energiaftale se ud?


Altinget og Klimarådet afholder fælles energipolitisk konference med fokus på forhandlingerne om en kommende energiaftale

Hvad skal en kommende energiaftale bestå af? Og hvad bør politikerne særligt huske på i forhandlingerne? Det bliver vi klogere på, når Altinget og Klimarådet i fællesskab inviterer til konference med fokus på de politiske forhandlinger frem mod den kommende energiaftale.

I begyndelsen af 2018 ventes regeringen at komme med et udspil til en energiaftale, der skal lægge rammen for at få mere vedvarende energi - og som skal understøtte den langsigtede omstilling til et samfund med meget lave udledninger af drivhusgasser i 2050.

Konferencen vil sætte fokus på aktørernes og politikernes forventninger til regeringens udspil og de kommende forhandlinger. På den måde tegner vi et billede af, hvad de forskellige aktører mener, der skal til for at nå et ambitiøst mål for vedvarende energi i 2030. Vi søger svar på, hvor hurtigt udbygningen skal foregå, og på hvordan udbudsmodeller og et støttesystem for vedvarende energi bør se ud.


Dagens program

13.00
 Velkommen og præsentation af eftermiddagens program v. ordstyrer Jakob Nielsen (chefredaktør Altinget) og Eva Jensen (sekretariatschef Klimarådet)

13.15 Hvor er vi, hvor skal vi hen, og hvad skal en energiaftale levere? Input fra Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt – Jakob Nielsen interviewer.

13.30 Hvad står der på ønskesedlen? Indlæg fra forskellige aktører og interessenter og efterfølgende debat – Jakob Nielsen modererer. Deltagere:

·       Lars Aagaard, Dansk Energi

·       Concito, Christian Ibsen

·       Peter Brixen, Energikommissionen

·       Martin Risum Bøndergaard, Vindmølleindustrien

14.30 Pause

15.00 Vedvarende energi i et klimaperspektiv
Klimarådet om fem centrale spørgsmål og svar i forbindelse med den kommende energiaftale. Klimarådet består af:

·       Peter Birch Sørensen

·       Jørgen Elmeskov

·       Pia Frederiksen

·       Jette Bredahl Jacobsen

·       Niels Buus Kristensen

·       Poul Erik Morthorst

·       Katherine Richardson

15.45 Forhandlinger om en energiaftale – banen kridtes op. Indlæg fra klima- og energiordførere og efterfølgende debat - Jakob Nielsen modererer. Deltagere:

·       Mette Abildgaard (K)

·       Jens Joel (S)

·       Martin Lidegaard (R)

·       Christian Poll (Å)

·       Søren Egge Rasmussen (EL)

17.00 Reception for Altingets magasin


- hvordan skal den nye energiaftale se ud?

Tid og sted
Torsdag 11. januar 2018 kl. 13.00-17.00
Nationalmuseets festsal
København K

Gratis adgang. Tilmelding nødvendig (begrænset antal pladser)