Ammitzbøll om kommunal medieoffensiv: Vi vil stramme reglerne

LOKALMEDIER: Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) vil gå i dialog med Danske Medier, der mener, at kommunernes PR-arbejde udkonkurrerer de lokale ugeaviser.

Det offentlige skal ikke bevæge sig ind på private markeder, hvis det står til Økonomi- og Indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøl (LA).

”Det skal være et generelt princip,” siger ministeren og fortsætter:

”Vi vil forhindre, at den offentlige sektor – med skattekroner i ryggen – udkonkurrerer private virksomheder. Derfor vil vi lovfæste og stramme reglerne for, hvad stat, kommuner og regioner må og ikke må, og vi vil sikre fair prissætning og etablere en ny klagemyndighed.”

I sidste uge skrev Altinget om, at kommuner ansætter flere og flere journalister til at dække kulturelle begivenheder i lokalområdet, hvilket har fået flere redaktører på de lokale ugeaviser til at råbe vagt i gevær.

”Det er fint, at kommuner laver kommunikation. Men det bør simpelthen ikke være en kommunal kerneopgave at skrive om sig selv,” lød det blandt andet fra chefredaktør på Rødovre Lokal Nyt, André Bentsen.

Simon Emil Ammitzbøll ønsker ikke at forholde sig til sagerne i de enkelte kommuner endnu, men vil senere på måneden holde møde med brancheorganisationen Danske Medier, hvor han ”ser frem til at høre mere om kommunernes erhvervsaktiviteter på området”.

”I den situation er det for mig meget nyttigt at høre om eksempler på, hvad der foregår i kommunerne. For eksempel om de driver annonceportaler og udgiver magasiner. Eksemplerne kan indgå i det arbejde med at sikre fair og lige konkurrence, vi laver i regeringen,” siger ministeren.

Regeringen fremlagde i september udspillet ”Fair og lige konkurrence”, som netop har fokus på synergien mellem offentlige og private aktører.

 

Forrige artikel Radikale vil skrue op for Fredagsrock i Tivoli Radikale vil skrue op for Fredagsrock i Tivoli Næste artikel FAKTA: Forstå blankmedieordningen FAKTA: Forstå blankmedieordningen
 • Anmeld

  eva just takeura · højere mellem lang uddannelse, i Danmark samt udland.

  medier

  så længe at medierne lefler hos politikerne, og så længe at tv medierne er så røde som de er, kan det hele være lige meget.
  Helt fra nedlæggelsen af den danske infra struktur, kan borgerne jo i fremtiden stemme og demonstrere, underskrive modstands erklæringer, få offentligt høring EFTER en sag ER VEDTAGET. Ja så gør i jo bare befolkningen rent til grin.
  I råber op om demokrati, men det er ikke længere eksisterende for i ville jo IKKE lave grundloven om, så borgerne stadigt ville være et medbestemmende
  organ.
  For jer er der 3 ting
  1. magt over skoler
  2. magt over de nye fabriks sygehuse, med jeres EDB systemer, hvor ALLE kan sidde usete i baggrunden når en læge taler med en patient over nettet.
  3. at hjemsendte patienter uanset alder skal have ble på efter hjemsendelse, da der jo ikke er nogen til at hjælpe dem, hvis de IKKE SELV KAN BEVÆGE SIG PÅ TOILETTET.
  4. Ødelagte operationer ved for tidligt hjemsendelse.
  5. At man kan få erstatning ved fejl behandling/diagnosticering på hospital. er jo kun for de alder mest veluddannede, eller dem der har råd til en advokat.
  5 at hjemvendte danskere grundet fejl fra et hospital, skal betale for dette RESTEN AF LIVET.
  6. at læger kan beskytte hinandens fejl, ved klager.
  At dit parti bevidste i VestJylland at i var og stadig er, totalt ligeglad med at hele nord VestJylland blev totalt nedlagt.
  At nordvest Jyderne i regions rodet kun er repræsenteret, men absolut INGEN INDFLYDELSE HAR MED DERES lille medlems tal, mod Randers, Århus, Skanderborg, Silkeborg, Herning , Ikast.
  At danske borgere IKKE har lige så mange rettigheder som flygtninge / indvandrer.
  At i holder totalt hemmeligt hvad EU og Merkel pønser på med globalisering og den nye verdens orden.
  At EU for jer er mere vigtig for jer, end borgernes GRUNDLOVSMÆSSIGE RET, som vi borgere havde, da i politikere accepterede at gå fra EF til EU.
  At Danske borgere har mistet deres land, deres ret til at danske love ER OVER ALLE UDENLANDSKE LOVE I VOR LAND.
  Så nu klager i over at kommunal politikerne bliver truet, (og det skal naturligvis ikke kunne accepteres), men for mig er det forståeligt for de er ikke beskyttet som jer folketings politikere.
  At i fra folketinget tillader at sætte en borgmester post på en såkaldt auction, i stedet for at den der har flest personlige stemmer, er valgt af borgerne til at være borgmester. Kommunal bestyrelserne i Danmark er IKKE nogen børnehave, og alle medlemmer skal stoppe deres "RÆVEKAGER", med en lovbestemmelse.
  At vi SKAL HAVE HÆVET GRÆNSEN TIL 55 FOR AT ET PARTI SKAL KUNNE KOMME I FOLKETINGET.
  INGEN ikke borgerlig valgt person SKAL IKKE KOMME IND I FOLKETINGET BLOT VED AT EN FORMAND/BESTYRELSE ønsker det. Hvorfor skal vi borgere ellers stemme???
  NEJ EMIL AMMETSBØL, JEG HAR STOR RESPEKT FOR DIG SOM POLITIKER, men det er på tide at DU SOM ER SÅ DYGTIG, TAGER SKEEN I DEN ANDEN HÅND OG KÆMPER FOR OS BORGERE.
  HAR DU ELLER FOLKETINGET NOGENSINDE SPURGT BORGERNE OM DET NYE SKOLESYSTEM, borgerne ikke ønsker amterne og flere kommuner tilbage, at borgerne IKKE ØNSKER JERES EVINDELIGE HEMMELIGE DATASYSTEMER.
  Som det offentlige ovenikøbet ikke kan styrer.
  At lægerne får deres magt tilbage som før i tiden.
  Men nej i sidder på jeres grønne gren og aner overhovedet ikke hvad der foregår.
  At mange mange danske kvinder IKKE TØR ARBEJDE SAMMEN MED DE SORTKLÆDTE INDVANDRER OM NATTEN/TIDLIG MORGEN, da deres ægtefælder holder øje med dem (ganske vidst på afstand).
  At unge danske piger bliver voldtaget, jagtet, hetzet imod deres påklædning, at de ikke længere tør gå ud efter mørkets frembrud.
  Men dette tavse flertal, hvor forældrene holder dem hjemme - af skræk for hvad der kan ske dem.
  At i yder områderne er grundlaget for at unge kan molrer sig med deres studie kammerater en lørdag aften, totalt er udelukket efter at regionerne har taget patient kørslen fra de lokale taxier-
  Hvilket betyder at hvis et ungt menneske vil hjem, når en fest er sluttet, ja så er der 2 muligheder, enten at sætte sig på en bænk, til de kan tage bussen og er de heldige toget, eller gå 20-30 km i mørke på landevejen. (min søn har selv måtte gøre det) men han var nu også ved at uddanne sig til prof. soldat.
  Det er der altså ikke mange studerende der er.
  Nej du, dit forslag er kun en biting, i forhold til hvad borgerne må finde sig i.
  stor hilsen fra mig. med ønsket om at DU SELV GIDER AT SVARER PÅ ENNE SVADA. Som du jo ganske godt ved, stadig er et lille udpluk, af borgernes daglige problemer.