Biografer roser S-forslag: Viser gerne forestillinger fra Det Kgl. Teater

EJ BLOT TIL ØST: Socialdemokraterne vil i medieforliget understøtte samarbejde mellem Det Kgl. Teater, DR og danske biografer, så kulturen kan nå ud i alle kroge af Danmark. Men både Det Kgl. Teater og kulturministeren advarer om at detailstyre samarbejdsrelationer i kulturlivet.

I 2016 blev operaen La Bohème livetransmitteret i mere end 50 danske biografer. Dette samarbejde er siden ophørt.
I 2016 blev operaen La Bohème livetransmitteret i mere end 50 danske biografer. Dette samarbejde er siden ophørt.Foto: PR
Peter Pagh-Schlegel

I november 2016 kunne borgerne i den nordjyske landsby Fjerritslev opleve operaen La Bohème i Det Kongelige Teater uden en seks timer lang togtur. Eller næsten da.

Det er et kæmpe geografisk problem, at skatteyderne i Nordjylland ikke har adgang til en institution, der koster staten 500 millioner kroner om året.

Kim Pedersen
Formand i Danske Biografer

Det hele foregik nemlig i Fjerritslev Kino, der ligesom 52 andre biografer rundt om i landet livetransmitterede en række forestillinger fra Det Kongelige Teater som resultat af et samarbejde mellem den københavnske kulturinstitution, danske biografer og DR, der efterfølgende sendte forestillingerne på DR K.

Samarbejdet, der fandt sted fra 2014 til 2016, ophørte, efter Det Kongelige Teater vurderede samarbejdet for omkostningstungt.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00