Borgere udspørges om biblioteker

KVALITET: Slots- og Kulturstyrelsen og folkebibliotekerne igangsætter en brugerundersøgelse af folkebibliotekerne. I alt 84 kommuner deltager i undersøgelsen, der også skal omfatte borgerservice, som et stigende antal biblioteker står for.

Både brugeres og ikke-brugeres opfattelse af biblioteket skal omfattes af den nye nationale undersøgelse.
Både brugeres og ikke-brugeres opfattelse af biblioteket skal omfattes af den nye nationale undersøgelse.Foto: Colourbox
Erik Bjørn Møller

Gennem målinger af brugernes oplevelse af kvaliteten på landets biblioteker forsøger Slots- og Kulturstyrelsen og 84 af landets kommuner nu at blive klogere på, hvordan borgerne opfatter bibliotekerne.

Det sker via en national bruger- og benchmarkundersøgelse, der er en fortsættelse af brugerundersøgelser, der tidligere er gennemført i 2011 og 2013.

Undersøgelsen vil danne vigtig baggrund for arbejdet med den løbende udvikling af relevante og tidssvarende folkebiblioteker, fremgår det af en pressemeddelelse fra Slots- og Kulturstyrelsen, og bibliotekerne vil blandt andet kunne måle effekten af særlige indsatser, der har været sat i gang på baggrund af de tidligere års brugerundersøgelser. Ligeledes kan sammenligninger mellem bestemte biblioteker og indenfor bestemte områder give forskellige muligheder for analyse og udviklingsstrategier.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00