Danske medier presses af internationale aktører

PUBLIC SERVICE: Konkurrencen fra internationale aktører som Google og Facebook er blandt de danske mediers største udfordringer, skriver Dansk Journalistforbund i høringssvar til public service-udvalget.

Erik Bjørn Møller

Det er afgørende, at vi fremtidssikrer public service virksomhedernes arbejde, og finder den balance, der gør at de private medier ikke står svækket, hverken over for DR eller over for de store internationale medieaktører, hvorfra konkurrencen er størst.

Lars Werge
Formand for Dansk Journalistforbund

Public service-udvalget med Connie Hedegaard i spidsen skal over de kommende år arbejde med scenarier for danske mediers fremtid, herunder særligt public service mediernes vilkår. I et nyt høringssvar peger Dansk Journalistforbund (DJ) nu på centrale udfordringer for de danske medier.

Den 1. januar 2017 skal public service-udvalget, der er nedsat af Kulturministeren som del af sidste medieforlig, have afsluttet sit arbejde og fremlagt sine konklusioner til brug for arbejdet med det næste medieforlig. Og DJ vil som central aktør på mediemarkedet følge arbejdet tæt.

Rivende udvikling
Allerede nu har der været høringsfrist for den overordnede ”Høring om forandringer af rammevilkår og udviklingstendenser inden for medieområdet”, og DJ har afgivet sit høringssvar.

0:000:00