Debat

DBU: Lær de unge at klæde om i klubben

DEBAT: Et stigende antal børn og unge går ikke i bad efter træning og kamp. Det er en skam, da fællesskabsfølelse og klubliv ofte starter i omklædningsrummet, skriver formanden for DBU Jylland, Bent Clausen.

Foto: Henrik Bjerregrav
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Bent Clausen
Formand for DBU Jylland

Når selve træningen eller kampen er overstået, så vælger et stigende antal teenagerne, især piger, at tage direkte hjem. De oplever dermed ikke den hygge, smalltalk, fællesskabsfølelse og det klubliv, som et omklædningsrum bare kan. Og det er drønærgerligt.

De unge uploader i stor stil fotos af sig selv og deres omgivelser på de sociale medier, hvor alt er redigeret til at se perfekt ud. Man kan nemt tage 20 fotos, før det ser helt rigtigt ud. Det udtryk er umuligt at leve op til i virkeligheden – og da især efter fodbold, hvor håret stritter, og kinderne er røde. Derfor fravælger fortsat flere unge fællesbadet i fodboldklubben.

Og hvad kan vi som fodboldklubber så gøre ved det?

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Indregn omklædning i fodboldtiden
Rådet lyder samstemmende fra eksperterne, at hvis børnene får badningen med i deres fodboldopvækst, fra de er helt små boldtrillere, så bliver det en naturlig del af deres fodboldvirke gennem hele livet.

Mange oplever dog, at forældrene står klar til at køre poderne hurtigt hjem efter kamp og træning. Der er jo en hektisk hverdag, som skal hænge sammen.

De unge uploader i stor stil fotos af sig selv og deres omgivelser på de sociale medier, hvor alt er redigeret til at se perfekt ud. Man kan nemt tage 20 fotos, før det ser helt rigtigt ud. Det udtryk er umuligt at leve op til i virkeligheden – og da især efter fodbold, hvor håret stritter, og kinderne er røde.

Bent Clausen
Formand for DBU Jylland

Et forslag til at komme ud over det problem er at indregne bade- og omklædningstid som en del af fodboldtiden. Hvis selve boldspillet foregår fra 17.00 til 18.00, så giv børnene en halv time til at vaske sig og klæde om. Involvér forældrene, og forklar dem, at spillerne først er klar til afgang 18.30.

Fællesskabsfølelse og klubliv
Hvis man på den måde motiverer og ”opdrager” forældrene til, at omklædningstid er en naturlig del af det at gå til fodbold, så sidder de ikke og tripper i bilen for at komme hurtigt hjem – og så får ungerne tid til at gå i bad i klubben. Og hvis vi så skal tro på eksperterne, bliver det en implementeret del af det at gå til fodbold for næste generations fodboldspillere.

På den måde kommer endnu flere til at opleve det, som fodbolden kan som intet andet: fællesskabsfølelse og klubliv.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00