Den Gamle By i Aarhus varsler afskedigelser: 40 ud af 187 ansatte risikerer at ryge i sparerunde

SPAREKNIV: Den Gamle By tør ikke satse på, at normalen vender tilbage oven på coronakrisen allerede i 2021. Derfor lægger direktøren for det aarhusianske frilandsmuseum op til at afskedige flere end hver femte medarbejder.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Maja Hagedorn

Oven på en god sommer er der igen halvtomt i Den Gamle By i Aarhus, der fortsat er ramt af coronakrisen. Derfor har museumsdirektør Thomas Bloch Ravn varslet afskedigelser af op mod 40 af i alt 187 fastansatte medarbejdere.

"Alle ved, at Den Gamle Bys økonomiske situation er alvorlig. Selvom vi har haft en god sommer, er der ingen tvivl om, at tidligere års besøgstal og indtægter er fortid. I hvert fald for en periode, hvis længde vi ikke kender," siger direktøren i en pressemeddelelse.

Thomas Bloch Ravn forventer, at både besøgstal og -indtægter vil falde med cirka 35 procent næste år. Direktøren understreger, at det aarhusianske frilandsmuseum har "iværksat adskillige initiativer med henblik på at reducere museets omkostninger", siden coronakrisen ramte tilbage i marts: Museets chefer er blandt andet gået ned i løn, og alle ikke-presserende vedligeholdelsesopgaver er udskudt til efter år 2021.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00