Debat

DF: Var Statsministeriet ansvarlig for Tibet-sag?

DEBAT: Det var helt sikkert en ordre fra toppen, der afgjorde, at demonstranter med tibetanske flag skulle tilbageholdes ved det kinesiske statsbesøg. Vi ved ikke, hvor ansvaret skal placeres, men mon ikke det går hele vejen op til Statsministeriet, spørger Alex Ahrendtsen (DF).

Mon ikke ansvaret for Tibet-sagen går hele vejen op i Statsministeriet, spørger Alex Ahrendtsen (DF). 
Mon ikke ansvaret for Tibet-sagen går hele vejen op i Statsministeriet, spørger Alex Ahrendtsen (DF). Foto: ft.dk
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Alex Ahrendtsen (DF)
Kulturordfører 

Socialdemokraterne og Radikale har en lang tradition for at lefle for diktaturstater. Hvorfor skulle de så ikke lægge sig fladt ned for den store kinesiske stat med de mange handelsmilliarder?

Alex Ahrendtsen (DF)
Kulturordfører

Ytringsfriheden har altid været truet. Det er kun omfanget af den, der har været forskellig gennem tiden.

Fakta
Kunstneres ytringsfrihed er med digitaliseringen og globaliseringen for alvor kommet på dagsordenen de seneste år. Ikke mindst efter angrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo, som nu har lagt satire om profeten Muhammed på hylden.

Altinget spørger et nyt hold af debattører: Er den kunstneriske ytringsfrihed truet? Er censur og selvcensur en del af hverdagen som kunstner? Og går der en grænse for ytringsfrihed?
Deltag i debatten!

Sen dit indlæg til [email protected] 

Efter murens fald var der en kort periode med en opblomstring af det frie ord, men der gik ikke lang tid, før de første slag blev sat ind på at indskrænke det. I halvfemserne var det politisk korrekte, der forsøgte at standse debatten om islam og indvandring, mens det i nullerne og fremefter blev rettroende muslimer, der satte dagsordenen.

Statsministeriet indblandet?
Men vi kan også selv. Det viser Tibet-sagen. Den handler i al sin enkelhed om mammon. Ussel mammon. Den kinesiske slags. Vi kender endnu ikke omfanget af skandalen, men et er sikkert: Det var helt sikkert ikke de menige betjentes eget påfund at forhindre lovlige demonstranter at flage den tibetanske fane.

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Hvor langt op i systemet, det så går, ved vi ikke endnu, men mon ikke det når hele vejen op til Statsministeriet? Det ville ikke undre.

S og R lefler for diktaturer 
Socialdemokraterne og Radikale har en lang tradition for at lefle for diktaturstater. Under Anden Verdenskrig var det Nazi-Tyskland, under den kolde krig Østtyskland og i dag islamiske organisationer. Hvorfor skulle de så ikke lægge sig fladt ned for den store kinesiske stat med de mange handelsmilliarder?

Derfor bør det ikke undre, at socialdemokrater og radikale har været så slatne på andre ytringsfrihedsområder. De synes jo, det er alle tiders, når man går i kødet på missionsfolk og Jehovas Vidner, men når det drejer sig om Muhammeds disciple og kinesiske kommunister, så bliver de bløde i knæene.

Det er derfor afgørende, at Tibet-sagen bliver opklaret. Der går jo en lige linje mellem flagende demonstranter, tegnende kunstnere og protesterende politikere. Alle fødes de af forsvaret for friheden til at ytre sig. Svigter man det ene sted, vil man også gøre det andre steder.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Alex Ahrendtsen

MF (DF), medlem, Nationalbankens repræsentantskab
cand.mag. i dansk, litteratur, religion og oldgræsk (Odense Uni. 1996)

0:000:00