DF vil erstatte Statens Kunstfond med regionale fonde

KUNST: Alex Ahrendtsen (DF) vil omdanne Statens Kunstfond til seks regionale fonde for at sikre lokalt forankret kunst. Regeringen afviser forslaget, men har dog afsat midler til to lignende centre.

Regeringens fokus på decentralisering af statslige institutioner skal også omfatte kunst- og kulturlivet. Det mener Dansk Folkeparti, der foreslår at nedlægge Statens Kunstfond og erstatte den med seks regionale fonde. Omstruktureringen skal sikre lokale præferencer, når kunstmidlerne fordeles.

“Der er ingen folkelig opbakning til Statens Kunstfond. Der er problemer med indspistheden, og fonden er i dag en centraliseret del af statsapparatet. Derfor bliver vi nødt til at kigge på en regionalisering af fonden for at styrke befolkningens opbakning” sagde Alex Ahrendtsen (DF).

Forslaget blev 1. behandlet under tirsdagens møde i salen, hvor DF havde svært ved at finde opbakning til forslaget fra Folketingets partier. Kulturminister Mette Bock (LA) var også afvisende, ikke mindst på grund af den øgede administrative byrde, som en omlægning fra en til seks administrationer vil indebære.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00