Om  
Povl Høst-Madsen

Dødsfald: Tidl. chefredaktør Povl Høst-Madsen (83)

Den tidligere chefredaktør på Information og medstifter af forbrugermagasinet Tænk, cand.jur. og journalist Povl Høst-Madsen, Albertslund er død efter længere tids sygdom, 83 år gammel, oplyser familien. Bisættelsen har fundet sted. 

Rasmus Nielsen

Journalisten og juristen Povl Høst-Madsen var kendt som den ene halvdel af Ekstra Bladets humoristiske bagside Madsen & Madsen. 

Sammen med Anders Lund Madsen blev Povl Høst-Madsen i 1995 hædret med Victor Prisen for samarbejdet på Ekstra Bladet for "deres radikalt fornyende form i oplevelsesjournalistikken, hvor humoren altid er i højsædet".

Men det begyndte længe før for den farverige, nu afdøde publicist. I 1963 stiftede han sammen med den legendariske Poul Henningsen (PH) forbrugermagasinet Tænk. Senere blev han redaktør af Studenterbladet, som var talerør for den mest venstreorienterede del af studenterbevægelsen.

Herefter arbejdede Povl Høst-Madsen på dagbladet Information fra 1976 til 1988 som både chefredaktør, lederskribent og kriminalreporter. Men selvom Information også var rød, så skulle venstrefløjen ikke tro, den ejede avisen, påpegede Povl Høst-Madsen.

I 2005 udgav han spændingsromanen Trafficking A/S, men gik ellers på pension. Han efterlader sig bl.a. børn og børnebørn.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Povl Høst-Madsen

Tidl. chefredaktør, Information
Cand.jur.

0:000:00