DR glemte Folkebevægelsen mod EU

UPS: Der var ikke så meget public service over det, da Folkebevægelsen mod EU holdt landsmøde i sidste måned. Danmarks Radio glemte fuldstændigt at dække mødet.

Licensfinansierede DR glemte at dække landsmødet hos Folkebevægelsen mod EU.
Licensfinansierede DR glemte at dække landsmødet hos Folkebevægelsen mod EU. Foto: Colourbox
Erik Bjørn Møller

Deltagerne ved landsmødet hos Folkebevægelsen mod EU måtte kigge forgæves efter journalister og kamerafolk fra Danmarks Radio, da Folkebevægelsen holdt sit landsmøde den 12. og 13. marts.

Og dermed fik landets tv-seere ikke mulighed for at sætte sig ind i budskaberne og holdningerne hos Folkebevægelsen, selv om DR ellers normalt dækker alle opstillingsberettigede partiers landsmøder.

En ”meget beklagelig fejl” i planlægningen hos den store public service-station medførte nemlig, at DR fuldstændig glemte landsmødet og dermed ikke dækkede begivenheden, fremgår det af et svar fra kulturminister Bertel Haarder (V) til Enhedslistens Søren Søndergaard.

Journalistiske kriterier?
Fraværet af DR fik nemlig Søren Søndergaard til at spørge ministeren, om han ville indhente Danmarks Radios egen vurdering af, om de leverer en alsidig og nuanceret dækning af den løbende EU-debat – herunder også en forklaring på, om fraværet på landsmødet i Folkebevægelsen mod EU ”skete ud fra normale journalistiske kriterier.”

”For så vidt angår dækningen af det konkrete landsmøde hos Folkebevægelsen mod EU den 12.-13. marts 2016, skete der desværre en meget beklagelig fejl i DR's interne planlægning, der betød, at DR ikke udkom fra landsmødet. DR har efterfølgende været i kontakt med Folkebevægelsen mod EU og har beklaget denne fejl,” skriver kulturministeren i svaret efter at have indhentet en forklaring hos DR.

Ifølge Bertel Haarder har DR's politiske redaktion efterfølgende været i kontakt med Folkebevægelsen mod EU for at drøfte, ”hvordan det fremover kan undgås, at en lignende fejl opstår.”

Desuden er DR's praksis i forbindelse med politiske landsmøder blevet indskærpet internt i DR, oplyser kulturministeren.

 

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bertel Haarder

Bestyrelsesformand, Det Kgl. Teater, fhv. MF og minister (V)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1970)

Søren Bo Søndergaard

MF (EL), fhv. MEP, Folkebevægelsen mod EU
HF (Gentofte Statsskole 1974), svejser og skibsbygger (Lærlingeskolen på B&W Skibsværft 1975)