Efter hård kritik: Kulturminister indkalder til forhandlinger

HÅNDSRÆKNING: Efter hårdt politisk pres indkalder kulturminister Joy Mogensen nu til yderligere forhandlinger om dele af kultur- og mediebranchen, der endnu ikke er omfattet af regeringens hjælpepakker.

Kulturminister Joy Mogensen (S) præsenterede sine planer på et pressemøde lørdag eftermiddag ved Borups Højskole i København.
Kulturminister Joy Mogensen (S) præsenterede sine planer på et pressemøde lørdag eftermiddag ved Borups Højskole i København.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Peter Pagh-Schlegel

Kulturminister Joy Mogensen (S) indkalder Folketingets kultur- og medieordførere til nye forhandlinger om en håndsrækning til det coronaramte kulturliv.

På søndag skal der forhandles om en hjælp til blandt andet højskolerne og zoologiske haver, mens der mandag primært skal diskuteres en løsning for de lokale og regionale medier.

”Regeringen er optaget af, at vi får hjulpet hele kulturlivet igennem krisen på den bedst mulige måde. Størstedelen af løsningerne ligger i de centrale hjælpepakker, som regeringen allerede har præsenteret, men der er brug for, at vi følger op og ser på områder, der stadig mangler en løsning. Vi kan ikke hjælpe alle med alt – men vi prøver at hjælpe flest med mest,” siger kulturministeren i en pressemeddelelse.

0:000:00